banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

13 Mayıs 2024 Pazartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

Biber gazı, ümit milli maçı durdurdu

Taksim'de geçtiğimiz gün Hatay'da yaşanan olayları protesto etmek için toplanan gruba polisin müdahalesi bir skandalı beraberinde getirdi.

10 Eylül 2013 Salı 21:38
Biber gazı, ümit milli maçı durdurdu
banner299
Biber gazı, ümit milli maçı durdurdu
Taksim'de geçtiğimiz gün Hatay'da yaşanan olayları protesto etmek için toplanan gruba polisin müdahalesi bir skandalı beraberinde getirdi.
Ümit Milli Futbol Takımı'nın 2015 Avrupa Şampiyonası eleme turunda oynadığı İsveç maçı, sahayı etkileyen biber gazı nedeniyle durdu.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Türkiye ile İsveç ümit milli futbol takımları, 7. Grup 3. maçında karşı karşıya geldi. Mücadelenin 25. dakikasında Taksim Meydanı'nda sıkılan biber gazı, rüzgarın etkisiyle sahaya kadar geldi. Gazı fark eden İspanyol hakem Javier Estrada Fernandez, mücadeleye ara vererek, oyuncuları soyunma odasına gönderdi.


İsveçli futbolcular, gazdan dolayı şaşkınlık yaşarken, tribünlerdeki az sayıda taraftara dönerek, ne olduğu konusunda bilgi almaya çalıştı.

Ümit milli maç saat 21.00'de başlayacak


Sahayı etkileyen biber gazı nedeniyle ara verilen Türkiye ile İsveç arasındaki 2015 Avrupa Şampiyonası eleme turu maçı, saat 21.00'de kaldığı yerden devam edecek


Ümit Milli Futbol Takımı'nın İsveç'le oynadığı ve sahayı etkileyen biber gazı nedeniyle ara verilen 2015 Avrupa Şampiyonası eleme turu maçı, saat 21.00'de kaldığı yerden devam edecek.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan mücadelenin 24. dakikasında Taksim Meydanı'nda atılan biber gazının rüzgarla sahayı etkilemesi nedeniyle duran mücadelenin yeniden başlama saati, İspanyol hakem Javier Estrada Fernandez'in kararıyla 21.00'e alındı.

Soyunma odasına gittikten sonra 15'er dakika aralarla iki kez sahaya çıkarak, durumu kontrol eden Fernandez, Türkiye Futbol Federasyonu ve Ümit Milli Takım ile İsveç Futbol Federasyonu yetkilileriyle saha ortasında yaklaşık 15 dakika süren bir toplantı yaptı. Toplantı sonrasında karşılaşmanın kaldığı yerden devam etmesi kararı çıktı.


TAKSİM KARIŞTI


Hatay'da dün gece protesto sırasında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ı anmak için sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine Gezi Parkı kapatıldı, polis Taksim çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.


Hatay'da protesto eyleminde hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto için İstiklal Caddesinde Taksim Platformu'nun çağrısı ile toplanan kalabalığa polis müdahale etti.


Sıraselviler'de polis toplanan grubu dağıttı. İstiklal Caddesi'nde polisin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesi sonrasında dağılan grup Galatasaray Lisesi'nin önünde yeniden toplandı.
KADIKÖY'DE TOPLANDILAR

Kadıköy'de toplanan kalabalık bir grup, Ahmet Atakan için eylem yapıyor. Kadıköy'de toplanan kalabalık Taksim'e gitmek için Karaköy iskelesine doğru yürüyüş yapıyorlar.

TAKSİM VE KIZILAY'DA ALARM


Ahmet Atakan için bu akşam 19 ilde protesto eylemleri düzenlenecek. Polis İstanbul'da Gezi Parkı'nı kapattı. BDP de Taksim'e çıkıyor...

Taksim Dayanışması Hatay'daki gösterilerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan için bu akşam Taksim Meydanı'nda toplanma kararı aldı. Aynı zamanda Ankara'da da Kızılay'a dokuz farklı noktada buluşma çağrısı yapıldı. Bunun üzerine Taksim ve Kızılay'da polis alarma geçti. Aynı zamanda ABD, Toronto ve Barselona'da da gösteriler düzenlenmesi planlanıyor. Gezi Parkı kapatıldı. Polis önlemleri arttırıyor.




Taksim Dayanışması üyelerinden Tayfun Kahraman "Hatay'da yaşananların ardından bu sabah acil toplantı yaptık. Ahmet Atakan'ı anmak ve polis şiddetini protesto etmek için karanfillerle Taksim'de buluşacağız. Daha sonra basın açıklaması yapacağız" dedi. Öte yandan sivil toplum kuruluşları bir çok ilde Ahmet Atakan için yürüyüşler düzenleme çağrılarında bulundu. Facebook ve Twitter'dan da Taksim Meydanı'ndaki anma töreni için duyurular yapılıyor. Akşam saatlerinde İstanbul polisi Taksim Meydanı ve Gezi Parkı önünde eylemlere karşı alarma geçti.



Sosyal medya üzerinden örgütlenen binlerce kişi Ankara’da bu akşam 9 farklı noktada buluşuyor. Buluşma noktalarından Kızılay’a yürüyüş planlayan gösteriler nedeniyle Başkentte polis alarma geçti.



KIZILAY’A ÇIKAN YOLLARA TOMA

"AKP faşizmi Ahmet Atakan’ı aramızdan aldı. Ahmet Atakan için sokağa çıkıyoruz" sloganıyla sosyal medya üzerinde örgütlenen gruplar toplanmalar için 9 ayrı güzergah belirlediler. Kızılay Meydanı’na göstercileri sokmak istemeyen polis de şimdiden önlem almaya başladı.. Kızılay Meydanı’na çıkan birçok yola TOMA ve akrepler konuşlandırıldı. Başbakanlık Merkez Binanın etrafı da polis barikatlarıyla çevrildi.

POLİSTEN EYLEM MESAİSİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki tüm Çevik Kuvvet polisi mesaiye çağrıldı. Başta Güvenlik Şube olmak üzere birçok şubeden de destek alındı. Bir polis helikopteri de havadan denetim için hazır bekletiliyor.

BDP DE TAKSİM'E ÇIKIYOR!

Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan için BDP de Taksim'deki yürüyüşe katılma kararı aldı.

BDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada "İstanbul halkları! Bu akşam saat 19:00'da Taksim Meydanı'ndayız." açıklamasını yaptı.

Ankara'daki ODTÜ'de bağlı arazideki yol çalışmaları yüzünden çıkan protestolara destek için, Hatay'da yapılan eylemlerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan için Taksim'deki protesto yürüyüşüne BDP de destek verme kararı aldı.


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV