banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Bombacı ile BDP'li vekiller aynı karede

Gaziantep'i kana bulayan Murat Filiz'in 2005'te bir mitingdeki görüntüleri çok tartışılacak Bombacının ikisi hala BDP milletvekili diğeri de eski DTP Genel Başkanı olan kişilerle aynı karede görüntüleri ortaya çıktı

01 Eylül 2012 Cumartesi 11:46
Bombacı ile BDP'li vekiller aynı karede
banner312
Bombacı ile BDP'li vekiller aynı karede
Gaziantep'i kana bulayan Murat Filiz'in 2005'te bir mitingdeki görüntüleri çok tartışılacak
Bombacının ikisi hala BDP milletvekili diğeri de eski DTP Genel Başkanı olan kişilerle aynı karede görüntüleri ortaya çıktı

BDP'li milletvekillerinin PKK'lı teröristlerle aynı karede buluştuğu fotoğraflara bir yenisi daha eklendi. Bu kez karede yer alan BDP'li siyasiler Nurettin Demirtaş, Ayla Akat Ata, Nursel Aydoğan. PKK'Iı terörist ise artık herkesin tanıdığı bir isim. 20 Ağustos'ta Gaziantep'i kana bulayan bombacı: 'Firaz' kod Murat Filiz. BDP'li milletvekillerinin her seferinde "tesadüf" diye yorumladığı 'BDP-PKK' fotoğrafları bir çok kez basında yer aldı.

Gültan Kışanak'ın 'Kandil', Sebahat Tuncel'in 'Molotofçu PKK'lılar' ile 'Kadın örgütçüyü kaçırma' fotoğrafları, BDP'li milletvekillerinin Yeşiltaş Karakolu'nu basan PKK'lılarla Şemdinli'deki sarmaş dolaş pozları hâlâ hafızalarda.
"BDP-PKK" ortak karelerine bir yenisi daha eklendi: Tarih 13 Kasım 2005. Kapatılan DTP Diyarbakır'da bir miting düzenliyor. Osman Baydemir ve Ahmet Türk tarafından organize edilen mitingin adı 'Kürt Sorununa Demokratik ve Barışçıl Çözüm'

KAMERAYA ZAFER İŞARETİ

Miting alanına girişte bazı gruplarla polisler arasında yer yer 'arama' tartışması yaşanıyor. İşte o tartışmaların birinde bugünün BDP'lisi dönemin DTP'lisi 3 isim de göze çarpıyor.

Bunlar Avukat Ayla Akat Ata (Şu anda BDP Batman Milletvekili), TUHADFED (Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği ile Federasyonu) Genel Başkanı Nursel Aydoğan (Şu anda BDP Diyarbakır Milletvekili) ve DTP eski Genel Başkanı Nurettin Demirtaş. BDP'li siyasilerin başını çektiği bu grup Diyarbakır polisi ile tartışıyor. Polis kamerası yaşanan bu polemiği an ben an görüntülüyor. Buraya kadar olan her şey artık kanıksanmış bildik manzaralar. Ama 13 Kasım 2005'te yaşanan o karelerdeki müthiş ayrıntının bir ucu, 20 Ağustos 2012'ye yani Gaziantep Saldırısı'na kadar uzanıyor. Görüntülerde, bugünün BDP'li siyasilerle sürekli ön safta olan bir kişi göze çarpıyor. Ayla Akat Ata'nın, Nursel Aydoğan'ın, Nurettin Demirtaş'ın yanından ayrılmayan bu kişi Gaziantep Bombacısı 'Firaz' kod Murat Filiz'den başkası değil.

O DÖNEMDE ÇOK AKTİF BİRİ

7 yıl önce çekilen polis kamerası kayıtlarına göre Murat Filiz o gün de hayli aktif. Polis kamerasından saklanmayan Murat Filiz bir ara kameraya 'zafer işareti' yapmaktan da çekinmiyor. Murat Filiz bu haliyle Diyarbakır terör polisinin de takibinde. Çok değil mitingden 4 ay sonra 'Firaz' kod Murat Filiz, örgütsel faaliyetlerden suçundan aynı yıl içinde iki kez yakalanıp cezaevine giriyor. 'Firaz' kod Murat Filiz üçüncü yakalanışında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılınca soluğu Kandil'de alıyor. Peki, Murat Filiz'in faaliyetlerinden onunla aynı karede yer alan eski DTP'li yeni BDP'lilerin haberdar olmaması mümkün mü? Bu konuyu sorduğumuz bir emniyet yetkilisi şu yanıtı veriyor: "Kayıtlara bakıldığında Murat Filiz'in o dönemler Diyarbakır'da oldukça aktif olduğu hemen anlaşılır. Nurettin Demirtaş'ı bilemem ama o dönem aktif avukatlık yapan Ayla Akat Ata ile Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği ile Federasyonu Genel Başkanı Nursel Aydoğan 'Murat Filiz'den haberimiz yoktu' derse pek de inandırıcı olmaz." İşte o Murat Filiz, Kandil Kampı, Diyarbakır Kırsalı, Amanoslar Yapılanması'ndaki terörist faaliyelerinin ardından bomba yüklediği otomobili götürüp Gaziantep'te patlatıyor.

'TESADÜF' FOTOĞRAFLAR...

PKK'lı teröristlerle BDP'li siyasilerin yan yana göründükleri fotoğraf kareleri ilk değil. O fotoğraflardan akıllarda kalan biri BDP'li milletvekili Gültan Kışanak'a ait. Kışanak 80'li yıllarda 'gerilla' kıyafeti içerisinde Abdullah Öcalan'la birlikte PKK'lı teröristlerin elini sıkıyor. Yer muhtemelen Bekaa Vadisi'ndeki PKK kampı. Bir başka fotoğrafta BDP'li milletvekili Sebahat Tuncel ile PKK'lı molotofçular yan yana. Yer bu kez İstanbul. O fotoğrafın yayınlanmasının ardından tepki gösteren Tuncel "Tesadüf" demişti. Sebahat Tuncel ile bir örgüt zanlısının aynı kareye girmesi Sabiha Gökçen Havalimanı'nın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerle de olmuştu.

PKK'LILARLA KUCAKLAŞMA

O görüntülerde Sebahat Tuncel, bombalı saldırı suçundan aranan bir kadın zanlıyı İstanbul'dan kaçırmak isterken yakalanmıştı. Yürekleri sızlatan 'BDP-PKK' karesi ise bir süre önce Şemdinli'de yaşandı. Bir grup milletvekili ile beraber Şemdinli'ye giden BDP'li milletvekili Gültan Kışanak, yol üzerinde yine tesadüfi olarak PKK'lı teröristlerle karşılaştı. Araçlarından inerek PKK'lı teröristlerle kucaklaşan Gülten Kışanak, kucaklaştığı PKK'lılara ilişkin "O gençler bu halkın çocuklarıdır ve tabi ki biz o gençlere sarılırız" açıklamasını yapmıştı. SABAH, Gültan Kışanak'ın sarıldığı 'Halkın çocuğunun' toplam 9 Mehmetçiğin şehit düştüğü Yeşiltaş Karakolu baskınına katılanlardan 'Ciğer' kod terörist olduğunu ortaya çıkarmıştı. Bu haber üzerine oğlu Umut Bulut'u Yeşiltaş'ta şehit veren gözü yaşlı anne Gülbahar Çayıroğlu, Gültan Kışanak'tan şikâyetçi olmuştu.

Bombacıyı öğretmen kaçırmış
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde; Emniyet, MİT ve Jandarma birimlerince yürütülen soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı.

Gaziantep’te bombalı eylemle ilgili bilinmeyenlere ulaşıldı. Lice’den bomba yüklenen aracın çekiciyle şehre girebilmesi için örgütün ‘öncü yol kontrolü’ yaptığı saptandı. Tutuklanan öğretmen M.H.’nin de, eylemden sonra aracı getiren bombacıyı Amanoslar’a götürdüğü belirlendi.

Gaziantep'te Ramazan Bayramı’nda yaşanan ve 10 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan bombalı eylemi soruşturan emniyet birimleri, çekici üzerinde kente getirilen bomba yüklü aracın rahatça şehir merkezine girebilmesi için örgütün “öncü yol kontrolü” yaptığını saptadı. Öncü ekip içinde, soruşturma çerçevesinde tutuklanan öğretmen M.H.’nin kardeşinin de olduğu belirlendi. Bombalı aracın Gaziantep’e getirilmesinde kullanılan çekiciyi temin eden öğretmen M.H.’nin, eylem sırasında şehir merkezinde olduğu, eylemden sonra bombalı aracı getiren Firaz kod adlı Murat Filiz’i Amanoslar’a götürdüğü belirlendi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde; Emniyet, MİT ve Jandarma birimlerince yürütülen soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı. Patlamanın ardından, polisin zamana karşı bir yarış başlattığı öğrenildi. Saldırının gerçekleştiği bölgedeki güvenlik kameralarının sağlıklı sonuç vermemesi üzerine polisin kentteki araç çekici firmalarından bilgi desteği aldığı ortaya çıktı. Bu çerçevede, bilgisine başvurulan bir araç çekme firmasının yetkilileri, kamera kayıtlarında plakası görülmeyen, ancak markası belirlenen aracın sadece Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kullanıldığı bilgisini verdiği belirtildi. Bunun üzerine emniyet birimlerince yapılan çalışmalar sonrasında bombalı aracı kente getiren kamyonetin izine ulaşıldı. Böylece polis, plaka belirlemek için fazla zaman harcamadan bir saat içinde ilk ipucuna ulaşmayı başardı.

Önce ekip görevlendirilmiş

Soruşturma çerçevesinde, eylemde kullanılan bomba yüklü aracın izini süren güvenlik birimleri, araca patlayıcının Lice’de yüklendiğini, buradan Hani - Dicle güzergahından Siverek’e getirildiğini belirledi. Bombalı aracı kente getiren kamyonetin önünde, PKK tarafından “öncü” olarak yol kontrol ekibi görevlendirildiği de ortaya çıktı. Siverek’te bozulan araçtaki patlayıcıyı güvenli biçimde kente getirmeye çalışan örgüt elemanlarının, kamyonetten 20-30 dakika önde başka bir aracı yola çıkardığı ve öncü araçtan gelen bilgiler doğrultusunda bombalı aracı taşıyan kamyonetin sorun yaşamadan kente giriş yaptığı saptandı.

Öğretmen kardeş de öncü ekipteymiş

Söz konusu öncü araçta, soruşturma kapsamında tutuklanan okul müdür yardımcısı M.H.’nin kardeşinin bulunduğu saptandı. Ağabeyi gibi öğretmen olan şüphelinin, resmi öğretmenlik görevi yapmadığı, buna karşın terör örgütünün kadrolarına eğitim verdiği öğrenildi.

Amanoslar’a kaçmışlar

Araştırmalarını genişleten güvenlik birimleri, müdür yardımcısı M.H.’nin patlama sırasında şehir merkezinde olduğunu da saptadı. M.H. ile saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı Firaz kod Murat Filiz’in patlama sırasında aynı bölgede oldukları, eylemden sonra buluştukları, Filiz’in M.H. tarafından şehirden çıkartıldığı belirlendi. M.H.’nin bombacı Filiz’i aracıyla kentten çıkarıp Amanoslar istikametine götürdüğü, Osmaniye kırsalında bıraktıktan sonra Mersin’e giderek kardeşinin de içinde yeraldığı öncü grubuyla buluştuğu anlaşıldı.

Köylü teşhis etti

Yapılan araştırmada, bombacı Filiz’in, Amanosların Osmaniye karsılında yol kesen PKK’lılarca alınarak dağlık araziye götürüldüğü belirlendi. Olay günü Osmaniye kırsalında yol kesen bir grup PKK’lıyla karşılaşan bir köylünün yaptığı fotoğraf teşhisi sonucunda PKK’lılarca dağa götürülen kişinin Filiz olduğu anlaşıldı.

En güçlü patlayıcı

10 kişinin yaşamını yitirdiği eylemde kullanılan patlayıcının kriminal raporu da tamamlandı. Rapora göre, yaklaşık 50 litrelik LPG tankının çevresine sarılan çiviyle güçlendirilen düzenekte 5 kilogramlık RDX tipi patlayıcı kullanıldığı ortaya çıktı. Böylece daha önce kamuoyuna yansıyan A4 ve C4 tipi patlayıcı bilgisinin doğru olmadığı, eylemde plastik patlayıcıların en kuvvetli çeşidi olarak tanımlanan RDX’in kullanıldığı belirlendi.

İkiz plaka yöntemini kullanmışlar

Bomba yüklü araçta kullanılan sahte plakanın gerçeği ise İstanbul’da bir galeride aynı marka, model ve renkteki başka bir araçta çıktı. Bu tespitle, örgütün, çaldığı araçlara “ikiz plaka” uygulaması yaparak arama ve kontrollerden kurtulduğu anlaşıldı.

Hedef niye Gaziantep?

Milliyet gazetesine değerlendirme yapan İçişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, PKK’nın, BDP’nin 400 bin oyu olmasına karşın milletvekili çıkartamadığı Gaziantep’e yönelik bir “rahatsızlığı” bulunduğunu kaydetti. Aynı yetkili, “BDP’nin göçle gelen nüfus içinde bu kadar oyu olmasına karşın halk üzerinde yeterli etkinlik sağlanamadı. Öyle ki; BDP’liler KCK operasyonlarından sonra kentte basın açıklaması yapamaz hale geldi. BDP, hizmete açtığı binayı yeterli destek görmediği gerekçesiyle kapatmak zorunda kaldı. İl sınırından 100 kilometre ileride Şanlıurfa’dan milletvekili çıkartılmasına karşın Gaziantep’ten milletvekili çıkarılmayınca kent örgütün hedefi kornumuna girdi” değerlendirmesini yaptı.

Kızılçay anlatmış

Milliyet’in, Gaziantep saldırısının ardından kamuoyu gündemine getirdiği PKK bombacısı Barış Kızılçay’ın geçen Kasım’da Mersin Emniyeti’nde verdiği ifadede, örgütün bombalı eylemlerde kullanacağı araçların güvenliği için “öncü ekip” uygulaması yaptığını anlattığı ortaya çıktı. Özellikle kendisinin hazırladığı bombalı araçların eylemin yapılacağı yere gönderilmesi sırasında, yine kendisinin isteği doğrultusunda yol güvenliğini sağlamak amacıyla başka bir araçla “öncü” görevi yapıldığını anlatan Kızılçay, PKK’nın bombalı eylemlerinde genellikle RDX ve RODRO 1 tipi patlayıcıların kullanıldığını anlattı.
(Sabah)

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV