banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Bu haber 2,5 milyon memuru ilgilendiriyor

Memurların hizmet görmeleriyle ilgili yeni bir yasa hazırlanıyor

08 Nisan 2013 Pazartesi 09:02
Bu haber 2,5 milyon memuru ilgilendiriyor
banner267
Bu haber 2,5 milyon memuru ilgilendiriyor
Memurların hizmet görmeleriyle ilgili yeni bir yasa hazırlanıyor. Hazırlanan yasa tasarısına göre az gelişmiş bölgelerde zorunlu hizmet, bütün memurları kapsayacak. Hizmet süresi de 3 yıl olacak.
Eskiden "Şark hizmeti" denirdi, son yıllarda "Zorunlu Doğu görevi" dendi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak değişiklikler netleşmeye başladı.

Öğrenilen bilgiye göre, zorunlu doğu görevinin kimler için uygulanacağı bölgenin ihtiyacı ve personel durumuna göre yönetmelikle belirlenecek. Tasarıda yapılan değişiklikler 2,5 milyon memuru ilgilendiriyor.

Bugüne kadar zorunlu doğu hizmeti yalnızca, polisler, askerler ve doktorlar için uygulanıyordu. Doğu hizmeti artık bütün kamu çalışanlarını içine alacak şekilde genişletiliyor. Her meslek grubunda bulunan memurlar, az gelişmiş illerde ve bölgelerde 3 yıl süreli zorunlu hizmet yapacak.

Yasa tasarısında genel hüküm olarak 3 yıl zorunlu hizmet şartı yer almasına karşın bütün memurların rotasyonu gibi bir durum söz konusu olmayacak. Bu nedenle yasaya "Kurumlarda yer değiştirmeye tabi olacak unvanlar ikincil mevzuatta düzenlenecektir" maddesi kondu. Böylece 2,5 milyon memurun tamamının yer değiştirmesinden çok ihtiyaç duyulan personelin tayininin yapılması hedefleniyor.

Yasa tasarısıyla kamudaki memur, sözleşmeli memur, geçici personel ve işçi olarak çalışanlar işçi ve memur başlığı altında iki grupta toplanacak. Mevcut sözleşmeliler memur kadrolarına, geçici personel de (4-C) işçi kadrolarına atanacak. Kamuda yönetici olmak için gereken 10-12 yıl çalışma şartı 5 yıla inecek. Kamu kurumlarına özel sektörden yönetici atanabilecek. Dışarıdan atanan yönetici memur olmayacak, görev süresi bitiminde kamu ile ilişkisi kesilecek. Yöneticilerin görev süresi bakanlıklarda 4 yıl, belediyelerde 5 yıl ile sınırlanacak.

Tasarının önümüzdeki günlerden itibaren kamuoyunda geniş tartışmalara neden olması bekleniyor.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV