banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Bu soruşturma akıl dışıdır

Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonda yıllarca Fetullah Gülen Cemaati’yle yazıları, kitapları, araştırmalarıyla mücadele eden ve bu nedenle haklarında çok sayıda dava açılan gazeteciler, hukukçular gözaltına alındı

01 Kasım 2016 Salı 03:59
Bu soruşturma akıl dışıdır
banner263
Bu soruşturma akıl dışıdır
Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonda yıllarca Fetullah Gülen Cemaati’yle yazıları, kitapları, araştırmalarıyla mücadele eden ve bu nedenle haklarında çok sayıda dava açılan gazeteciler, hukukçular gözaltına alındı. Suçlama: FETÖ adına suç işlemek Evleri sabaha karşı terör polisleri bastı 
1924’te kurulan Cumhuriyet Gazetesi’ne, ‘FETÖ ve PKK’ya üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’, ‘gazete vakfının üye seçiminde usulsüzlük’ suçlamasıyla operasyon yapıldı. Cumhuriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Kitap eki yöneticisi Turhan Günay, yazarlar Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin, Güray Öz ve Hakan Kara, Kadri Gürsel, karikatürist Musa Kart, Cumhuriyet Vakfı yöneticilerinden Önder Çelik, Eser Sevinç ve Bülent Yener ile avukatlar Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör gözaltına alındı.

Sabaha karşı evlerine yapılan baskınlarda İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, İcra Kurulu üyesi Nebil Özgentürk yurt dışında oldukları için gözaltına alınamadı. Tüm evlerde arama yapıldı. Muhasebe Müdürü Günseli Özaltay için yakalama kararı çıktı.
Murat Sabuncu ve diğer 13 kişiye 5 gün avukat yasağı getirildi.

‘Bu soruşturma akıl dışıdır’ 

Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve İmtiyaz sahibi Orhan Erinç (82) yaşlı olması nedeniyle gözaltına alınmadı, evi arandı. Gazete önünde açıklama yapan Orhan Erinç “Cumhuriyet’in ne PKK ne de FETÖ ile hiçbir bağlantısı, ilgisi yoktur. Bu işlem, Cumhuriyet’in yayınına son verme girişiminin başlangıcıdır.

Cumhuriyet dün Fetullahçı savcı ve yargıçlarla ve onların emrindeki güçlerle nasıl mücadele ettiyse, bugün de her türlü baskıyla mücadele edecektir” dedi. Basın örgütleri de “Yıllarca FETÖ ile mücadele edenlere FETÖ soruşturması açılması akıl dışıdır” açıklamaları yaptı.

FETÖ’yü ilk o yazdı 

Cumhuriyet gazetesi FETÖ’nün kumpası Ergenekon Davası’nda hedef olmuştu. İki kez bombalandı. Yayın Yönetmeni İlhan Selçuk gözaltına alındı. Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay 5 yıl hapis yattı. Gözaltına alınan Hikmet Çetinkaya, Fetullah Gülen Cemaati’nin Türkiye için büyük bir tehdit olduğunu ilk yazan gazeteciydi.
1990’lardan beri FETÖ hakkında çok sayıda kitaba imza attı. FETÖ’den ayrılan Nurettin Veren ile yaptığı röportajın yayını 2005’te mahkeme kararıyla durduruldu. Fetullah Gülen Cemaati’yle ilgili yazdıkları nedeniyle hakkında çok sayıda dava açıldı.
Hedefdeydiler 

Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, 2011’de kumpas davalarıyla gazeteciler hapsedilirken buna karşı çıkan isimlerin arasındaydı. Bir yıl tutuklu kalan POSTA Gazetesi yazarı Nedim Şener’in cezaevi görüşcüsüydü. Aydın Engin, Kadri Gürsel AK Parti ile cemaat kavgasının henüz çıkmadığı dönemlerde FETÖ tehlikesine dikkat çeken çok sayıda yazı kaleme aldı, hedef gösterildiler. Akın Atalay, Bülent Utku, Odatv davasında Ahmet Şık’ın avukatıydı. Odatv davasının savcıları ve hakimleri bugün FETÖ üyeliği suçlamasıyla ya tutuklu ya da firarda.




‘Cumhuriyet’te çalışıyorum, yetmez mi?’
Cumhuriyet gazetesi yazarı Aydın Engin, sağlık kontrolüne götürülürken gazetecilerin “Neden gözaltına alındınız?” sorusu üzerine “Cumhuriyet’te çalışıyorum, yetmez mi?” diye yanıt verdi. 75 yaşındaki Aydın Engin, 12 Mart darbesi sonrası tutuklanmıştı, 1980 Darbesi’nden sonra ceza alınca 12 yıl Almanya’da yaşadı. Kanser tedavisi gören Aydın Engin bel rahatsızlığı nedeniyle kısa süre önce ameliyat olmuştu.


Gazete 2002 yılında Gülen Cemaati hakkında bu manşeti atmıştı.​


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV