banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Bunun adı deprem üzerinden reklam

Van yıkıldı, vatandaşlar yardım için yarıştı.

01 Kasım 2011 Salı 11:49
Bunun adı deprem üzerinden reklam
banner311
Bunun adı deprem üzerinden reklam

Van yıkıldı, vatandaşlar yardım için yarıştı. En büyük iyilik hareketi ise ekranlardaydı. 19 kanalın yaptığı ortak yayınla 62 milyon TL toplandı. Ancak 5 gün geçmesine rağmen bu paranın sadece 20 milyon lirası bankaya yatırıldı.
Kahvaltısıyla, gölündeki gizemli canavarıyla hep akıllara kazındı. Ancak tarihler 24 Ekim'i, saatler de 13:41'i gösterdiğinde bu manzaradan geriye sadece yıkıntılar kaldı. Merkez üssü Van olan 7.2'lik deprem, tüm Türkiye'yi yıktı. 70 milyon, Van için gönül yolculuğuna çıktı. Şahsi yardımlar çığ gibi artarken gönül köprüsü televizyon ekranlarına da yansıdı.

ŞİMDİ REKLAMLAR...
Geçtiğimiz Çarşamba günü "Van İçin Tek Yürek" adlı bir program yapıldı. Program, 19 TV'de ortak olarak yayınlandı. Beyazıt Öztürk ve Şebnem Sunar Küçük'ün sunduğu programa para yağdı. Ünlüler vatandaşların bağışlarını telefon ile aldı. Telefonla canlı yayına bağlanan bazı işadamları ise "dudak uçuklatan" vaatleri ekranda saydı. Ve gecenin sonunda tam 62 milyon TL nakit yardım toplandı. Ancak yardımların peşine düşen TAKVİM, "eksik" bir manzarayla karşılaştı.
Zira 'programa katılıp yardımda bulunan isimler, aradan geçen 5 güne rağ en paraları bankaya ulaştırmadı! 62 milyon TL'nin sadece 20 milyon TL'si toplandı. Ekranda para yağdıran uyanıklar, sadece şirketlerinin reklamını yaptı.

7.2'nin fırtınası
Van depremi, son yılların en şiddetli sarsıntısı olarak tarihe geçti. 7.2 şiddetindeki depremin artçıları da rekorla geldi! Van ve çevresinde adeta artçı şok yaşandı. Bölgede tam bin 769 artçı sarsıntı meydana geldi. Bu sarsıntıların en küçüğü 3 en büyüğü ise 7 olarak ölçüldü. Bu arada hala 7.2'nin korkusuyla yaşayan Vanlılar, artçılar nedeniyle kapalı yerlere giremiyor.

601 kişi öldü
Depremin üzerinden tam 9 gün geçti. Ancak ölümün sesi dinmedi. Van'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı dün saat 18.00 itibariyle 601'e yükseldi. Bu arada Van merkezde enkaz çalışmaları tamamlandı. Erciş ilçesinde kalan 2 enkazda ise hala arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Ayaz geceler
Yerle bir olan Van'ın yüzü havadan da gülmedi. Zira kent, kara kışla karşı karşıya kaldı. Van ve çevresinde hava sıcaklığı dün gece eksi 5'leri gördü. Meteoroloji uzmanları "Kurban Bayramı Van ve çevresinde soğuk geçecek" dedi.

Vatan size minnettar
Depremden sonra afetzedenin imdadına yetişen Mehmetçik yardıma omuz verdi. Kızılay tarafından gönderilen çadırlar, bin 400 rakımlı köylere Mehmetçikler tarafından ulaştırıldı.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV