banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı dava ertelendi

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davanın bugünkü duruşması tamamlandı. Mahkeme duruşmayı 22 Nisan'a ertelerken Dündar ve Gül’ün tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine karar verdi.

01 Nisan 2016 Cuma 20:02
Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı dava ertelendi
banner311
Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı dava ertelendi
Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davanın bugünkü duruşması tamamlandı. Mahkeme duruşmayı 22 Nisan'a ertelerken Dündar ve Gül’ün tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine karar verdi.


Mahkeme duruşmayı ertelerken Dündar ve Gül’ün tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine karar verdi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yargılandığı "MİT TIR’ları Haberi" ile ilgili olarak İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde ikinci defa hakim karşısına çıktı.

Duruşma öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can
Dündar, "Biz aslında sorgulayan tarafta olmalıydık" dedi.

Dündar konuşmasını şöyle sürdürdü:




"Birincisi duruşmanın tarafları belli oldu. Cumhurbaşkanı ve Milli İstihbarat Teşkilatı müdahil olarak duruşmaya katılacaklar. İkincisi de kapalılık kararı alındı. Burada oturma düzeninde bir yanlışlık var. Cumhurbaşkanı ve MİT Müsteşarlığı'na karşı gazeteciler, biz aslında burada sorgulayan tarafta olmalıydık. Onlar suçlanan tarafta olmalıydı. Çünkü davanın özünde uluslar arası suç yargılanıyor. Ben bu oturma düzeninin yakında düzeleceğini ve gerçek olması gereken halini alacağını düşünüyorum. Burada yargılanması gereken biz değiliz. Burada yargılanan gazetecilik. Burada yargılanan haber alma hakkımız. Halkın öğrenme hakkı. Karşı tarafta ise halktan gizlenen bir suç var. Biz şimdilik savunmamızı yapacağız. Ama artık bu sadece gazetecilik davası olmanın ötesine kaçtı. Uluslar arası diplomatların davayı izleme hakkı da girdi işin içine. Halkın temsilcilerinin, Meclis'teki temsilcilerinin bu davayı izleyip, izleyemeyeceği de çıktı. Dolayısı ile diplomatlar ve milletvekilleri de hedef haline geldi. Bu davanın tarafı haline geldi."

DÜNDAR VE GÜL'Ü SAVUNMAK İÇİN 473 AVUKAT BAŞVURDU

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davada 473 avukat müdafi olmak için başvurdu. Mahkeme ilk başta sadece ilk duruşmaya katılan avukatların duruşmaya katılmasına izin verdi ancak daha sonra savunmanın itirazı üzerine mahkeme aldığı ara kararla diğer avukatların da duruşmaya katılmasına izin verildi.



    MİT TIR'ları davası ve casusluk suçlaması

    Can Dündar ve Erdem Gül hakkında, MİT tırlarıyla ilgili haber
    nedeniyle 'devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme, gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen ya da tamamen engellemeye teşebbüs etme' suçlarından müebbet hapis cezası isteniyor.

    İki gazetecinin yargılandığı davanın, davacıları ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı.

    Can Dündar ve Erdem Gül'ün halen yurt dışına çıkışları yasak.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV