banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
14 Ocak 2026 Çarşamba

Adnan Eren’den Tarihe Müzikal Yolculuk: “Çepniler” Kliplendi

Canlı bomba avcısı Türkiye’de

İngiliz devletinin yüzde 75 hisse sahibi olduğu RPSS şirketi, canlı bombayı 30 metreden tespit eden cihaz geliştirdi. Dünyada 5 yıldır kullanılan teknoloji Nano Sistem’le Türkiye’ye geldi

23 Nisan 2016 Cumartesi 09:38
Canlı bomba avcısı Türkiye’de
banner291
Canlı bomba avcısı Türkiye’de
İngiliz devletinin yüzde 75 hisse sahibi olduğu RPSS şirketi, canlı bombayı 30 metreden tespit eden cihaz geliştirdi. Dünyada 5 yıldır kullanılan teknoloji Nano Sistem’le Türkiye’ye geldi
Canlı bomba eylemlerinin artmasıyla kolları sıvayan bilim adamları, bu tür eylemcileri 30-40 metreden belirleyen cihaz geliştirdi. Yüzde 75 hissesi İngiltere devletinin olan RPSS isimli firmanın ürettiği ve ABD Başkanı Barack Obama'dan İngiltere Başbakanı David Cameron'a kadar birçok devlet adamını korumak için de kullanılan Mirtle isimli cihaz Türkiye'ye getirildi. Radyo dalgaları göndererek, kişilerin üzerinde ya da çantasındaki silah ve bomba gibi cisimlerin yansımalarını hafızasındaki görsellerle eşleştiren cihaz, bir tehdit anında polise sinyal ve görüntü gönderek uyarıyor.

FİYATI 200 BİN DOLAR
Uyuşturucu tanıma sistemleri de silahın yanı sıra cihaza yüklenecek. Cihazı Türkiye'ye getiren Nanosistem Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Perut, aynı zamanda Tüm Özel Güvenlik Dernekleri Federasyon Başkanı ve Türk Milli Futbol Takımı güvenlik sorumlusu. Perut, "Cihaz 5 yıldır kullanılıyor. ABD Başkanı Obama toplantıya gitmeden önce bu aletler kalabalığı tarıyor. Şu anda sadece devletler kullanıyor, özel sektöre verilmiyor. Biz de kamu kurumları için Türkiye'de tanıtımı yaptık" dedi. Sistemi bulan kişi İngiliz fizik profesörü Nick Bowring, geliştiren kişi ise Carl Cagliarini. Perut, "Cihazın satış fiyatı 200 bin dolar. Şirket Türkiye'de de üretim için yatırımı düşünüyor. Buradan da bölge ülkelere ihracat yapacak" diye konuştu.

ABD VE İNGİLTERE'DE ONAYLANDI
RPSS Şirketinin Başkan Yardımcısı Carl Cagliarini de, sistemin 'ultra geniş milimetrik radyo dalgalarıyla' insanların üzerini taraması prensibine dayandığını söyledi. Cagliarini, "Mirtle okullara getirilen tabancaları, spor karşılaşmaları, caddeler ve kalabalık alanlara yönelen intihar bombacılarını tespit etmekte kullanılmaktadır" şeklinde konuştu. Mirtle'ı kullanan operatörün tehdit algılandığında, görsel ve sesli uyarı gönderdiğini söyleyen Cagliarini, şunları belirtti: "Yakın zaman önce Brüksel'de meydana gelen patlama öncesinde Mirtle olsaydı teröristler daha havalimanına veya metroya girmeden tespit edilebilirdi. Mirtle'ın tespit kapasitesi ve tekniği bugün hem İngiltere'de hem de ABD'de çeşitli resmi birimler tarafından uzun yıllar denenerek onaylandı. Bunların arasında İngiltere İçişleri Bakanlığı, İngiltere Ulusal Balistik İnceleme Servisi, ABD Kara Kuvvetleri bunlardan sadece bir kaçı" diye konuştu.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV