banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
11 Mayıs 2024 Cumartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

CHP delegeleri toplandı

CHP lideri kurultayın açılışını gerçekleştirdi. İşte dakika dakika kurultayın ikinci gününde yaşananlar... CHP'li muhalifler talepleri reddedildiği gerekçesiyle salon terk ediyor

27 Şubat 2012 Pazartesi 13:29
CHP delegeleri toplandı
banner299
CHP delegeleri toplandı

CHP lideri kurultayın açılışını gerçekleştirdi. İşte dakika dakika kurultayın ikinci gününde yaşananlar...
CHP'li muhalifler talepleri reddedildiği gerekçesiyle salon terk ediyor

CHP'nin 17. Olağanüstü Kurultayı'nda, 362 delegenin imzasıyla hazırlanan ve tüzüğün 9 maddesinde değişiklik öngören teklif reddedildi.

CHP'nin Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılan 17. Olağanüstü Kurultayı'nda, Divan Başkanı Adnan Keskin, 362 delege imzasıyla hazırlanan ve tüzüğün 9 maddesinde değişiklik öngören teklifini tek tek maddeler halinde okutarak, delegelere işari yolla oylama yaptırdı.

Oylama sonucunda, tüzük değişikliğine ilişkin maddelerin tümü reddedildi.

Tüzük değişikliğine ilişkin maddeler okunurken, bazı maddelerin oylamasının gizli oyla yapılması istemli önerge Divan Başkanlığı'na sunuldu. Keskin, önerge lehine söz almak isteyen olup olmadığını sordu. Kimsenin söz almaması üzerine önergeyi oylatan Keskin, önergenin reddedildiğini duyurdu. Önergenin reddedilmesine itiraz eden eski milletvekili Sabri Ergül'ün oturduğu yerden itiraz etmesi üzerine Keskin, ''Sayın Ergül, burası şov yapılacak yer değil, oturun yerinize'' dedi.

Tüzüğün maddelerinde değişiklik yapılmak istenen önergeler tek tek okunarak reddedilmesi üzerine, solanda bulunan bazı delegeler ve İsa Gök salondan ayrıldı.

Kurultay'a katılan delege sayısının 975 olduğu açıklandı

CHP'nin eski Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Savcı Sayan'ın, CHP'nin 17. Olağanüstü Kurultayı'nın yapıldığı salona gelişinde arbede yaşand
Savcı Sayan, kurultayın yapıldığı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'na, koruması olduğunu söylediği bazı kişilerle birlikte girmek istedi. Polis ve bazı partililerin engeliyle karşılaşan Sayan, ''İsa Gök'ün akıbetini yaşamak istemiyorum. Bunlar benim arkadaşlarım'' diyerek koruması olduğunu söylediği kişilerle salona girmekte ısrar edince arbede yaşandı.

Bunun üzerine parti görevlileri salona sadece delegelerin girebileceğini belirterek, Sayan'ın koruması olduğunu söylediği kişilere engel oldu. Daha sonra Sayan, tek başına salona girdi. Bazı delegeler, Sayan'a ''provokatör'' diye bağırarak tepki gösterdi.

Arbede sırasında Sayan'ın koruması olduğu söylenenlerden biri, tartaklandı. Sayan'ın salona girişinin ardından polis, söz konusu kişileri salonun bahçesinin dışarısına çıkardı.

Bu arada arbedeyi görüntülemeye çalışan basın mensuplarına da bazı partililerin tepki gösterdiği görüldü.

CHP 17. Olağanüstü Kurultay'ın yapıldığı salona, delegeler haricinde partililer alınmıyor. Salona girmek isteyen bazı partililer de salonun bahçe giriş kapılarında güvenlik görevlileriyle tartıştı.
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları...

Birileri şunu bekliyordu. CHP'de kurultay olacak kavgalar, sandalyeler uçuşacak. İşte bu CHP yok mu, hep kavga eden CHP. Şimdi geldik bir yere. İşte bu CHP var mı?

Hiçbir siyasal partinin yapmaya cesaret edemediği şeyleri CHP yapacaktır.

CHP yeni bir yol haritasıyla anlayışla halka gidecektir.

Umutsuzluk bizim kitabımızda yok. Halkın umudu CHP olacaktır.

Biz ülkemizi, insanımızı seviyoruz. Kıyafeti, etnik kimliği ne olursa olsun mutlaka ve mutlaka çatısının altında yer bulacağı tek yer var o da CHP'dir.

CHPli olmak halka adanmışlık demektir.

Aklımızı kullanacağız, değişik görüşlere saygı ile bakacağız.

CHP kurultayları artık değişti. Bu kurultaylar barışın, özgürlüğün ve demokrasinin dile getirildiği kurultaydır.

Dün çok önemli bir sınav verdik. Dün tüzüğümüz oybirliği ile kabul edildi. CHP delegelerine teşekkür ediyorum. CHP'de değişimin ve dönüşümün altına imza attıkları için onlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

Ben hiç kimseye telefon açıp şöyle yapın demedim. Onları özgür iradeleriyle baş başa bıraktım.

Herkes özgürce gelip düşüncelerini söylemeli dedim.

Çünkü ben CHP li delegelerin sağduyusuna güveniyorum.

Demokrasi , özgürlük kolay kazanılan bir şey değildir.

Bizler de demokrasi ve özgürlük için her türlü bedeli ödemeye hazırız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Onların özel yetkili mahkemeleri, savcıları, güvenlik görevlileri, kaymakamları, valileri bizi yıldıramaz.

Biz inançla yola çıktık. O inanç herkese saygı duyan bir inançtır. Bizim inancımızda kin yoktur.

Demokrasi ağır bedeller ödeme gerektirir. Dün de söyledim bugün de söylüyorum ben yanmasam, sen yanmasam, biz yanmasak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?

Tümünüzü sevgiyle saygıyla muhabetle selamlıyor sağolun, varolun diyorum...

CHP'nin dün yapılan 16. Olağanüstü Kurultay'ının ardından bugün de 17. Olağanüstü Kurultayı yapılıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 17. Olağanüstü Kurultayı'nın yapılacağı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'na saat 10.55'de geldi.

Kurultay salonuna gelmek üzere evinden ayrılan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin soruları üzerine, ''İkinci kurultay da birinci kurultay gibi güzel geçecek'' dedi.

Parti yöneticileriyle salona giren Kılıçdaroğlu, tribünlerde delegelerin arasında kendisi için ayrılan bölümde eski genel başkanlar Hikmet Çetin ve Altan Öymen'in arasındaki yerine oturdu.

Bu arada, Kurultay'ın yapılacağı salonun girişinde, delegeler dışındaki parti üyelerinin salona alınmaması nedeniyle arbede yaşanıyor.


 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV