banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

CHP'den terörü bitirme formülü

CHP'li Orhan Düzgün, terör faliyetlerini sonlandırmak için yeni bir teklifte bulundu.

06 Ekim 2011 Perşembe 13:59
CHP'den terörü bitirme formülü
banner266
CHP'den terörü bitirme formülü
CHP'li Orhan Düzgün, terör faliyetlerini sonlandırmak için yeni bir teklifte bulundu.
CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, terör örgütlerinin mali yapılanmasına veyahut herhangi bir terör faaliyetinin gerçekleştirilmesine maddi olarak destek sağlayan gerçek ve tüzel kişilerin mal varlıklarına el konulması için teklif verdi.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, TBMM Başkanlığı'na, Terörle Mücadele Kanunu'nun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi.

"MAL VARLIKLARINA EL KONULSUN"
Teklif, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 8. maddesine, "Terör örgütlerinin mali yapılanmasına veyahut herhangi bir terör faaliyetinin gerçekleştirilmesine maddi olarak destek sağlayan gerçek ve tüzel kişilerin mal varlıklarına el konulur" fıkrasını ekliyor.

GEREKÇE
Teklifin gerekçesinde, yürürlükte olan 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 8. maddesi içeriğinde, 'Her kim tümüyle veya kısmen terör suçlarının işlenmesinde kullanılacağını bilerek ve isteyerek fon sağlar veya toplarsa örgüt üyesi olarak cezalandırılır' hükmü yer aldığı, ancak yürürlükte olan 8. madde içeriğinde teröre maddi destek sağlayan gerçek veya tüzel kişilerin mal varlıklarının akıbetinden bahsedilmediği ifade edildi.

"MALİ YARDIMIN AYNI KAYNAKTAN BAŞKA KİŞİLERE DEVAM ETTİRİLMESİ ORTADAN KALDIRILACAK"
Terör örgütlerine veya bunların faaliyetlerine maddi destek sağlanmasının önlenebilmesi için, gerçek kişilerin aslen veya tüzel kişiliklerin sorumlu yöneticilerinin TCK hükümlerince örgüt üyesi olarak cezalandırılmalarının yanı sıra, teröre finansman sağlayan kişi ve kuruluşların mal varlıklarının dondurulması veya mal varlıklarına el konulmasının önem arz ettiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Mal varlıklarının dondurulması veya mal varlıklarına el konulması sonucunda, kişilerin yargılanması veya ceza almaları durumunda bile mali yardımın aynı kaynaktan başka kişilerce devam ettirilmesi durumu ortadan kaldırılmış olacaktır."

 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV