banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasında 9 isme tutuklama istemi

Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden aralarında yazar Kadri Gürsel'in de bulunduğu 9 kişi, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

04 Kasım 2016 Cuma 23:29
Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasında 9 isme tutuklama istemi
banner321
Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasında 9 isme tutuklama istemi
Tabela

Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden aralarında yazar Kadri Gürsel'in de bulunduğu 9 kişi, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Gazetenin muhabese müdürü Günseli Özaltay ile eski muhasebe müdürü Bülent Yener ise serbest bırakıldı. Savcılık Murat Sabuncu hakkından tutuklama talep ederken, Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya için de adli kontrol talep etti.
“PKK/KCK ve FETÖ/PYD terör örgütleri adına suç işledikleri” iddiasıyla, gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri ve yazarlarının emniyette yapılan savcılık sorguları tamamlandı. Savcılık, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay ile Yazar Kadri Gürsel ve Karikatürist Musa Kart’ın, “Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan tutuklanmalarını istedi.
Gazetenin muhabese müdürü Günseli Özaltay ile eski muhasebe müdürü Bülent Yener ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya’nın ise savcılık işlemlerinin ardından, savcılık Murat Sabuncu hakkından tutuklama talep etti. Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya için adli kontrol talep edildi. 9 kişinin Nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza hakimliği’nde ifade vermeleri bekleniyor.
Soruşturma kapsamında, yurt dışında bulunan Can Dündar ile Akın Atalay hakkında da yakalama kararı verilmişti. 


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV