banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Cumhuriyet gazetesi soruşturmasında 9 kişi tututlandı

Cumhuriyet gazetesi soruşturması kapsamında gözaltına alınanlardan 4'ü serbest bırakılmıştı.

05 Kasım 2016 Cumartesi 20:51
Cumhuriyet gazetesi soruşturmasında 9 kişi tututlandı
banner321
Cumhuriyet gazetesi soruşturmasında 9 kişi tututlandı
Tabela

Cumhuriyet gazetesi soruşturması kapsamında gözaltına alınanlardan 4'ü serbest bırakılmıştı. Aralarında Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun da bulunduğu 9 kişi ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme bu sabah 9 gazetecinin tutuklanmasına karar verdi. Avukatları karara itiraz edeceklerini belirtirken, tutuklular Silivri Cezaevi'ne gönderildi
Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında, "PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir oldukları" iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında gözaltına alının 9 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği aralarında gazetenin genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu'nun da bulunduğu 9 şüpheli için tutuklama kararı verdi. 


SİLİVRİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER


Polis minibüsü ile adliyeden çıkartılan Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri, saat 12.45 itibariyle Silivri Ceza İnfaz Kurumu’na giriş yaptı.  Öte yandan jandarma ekiplerinin Silivri Ceza İnfaz Kurumu önünde güvenlik önlemi aldığı görüldü.


 
İŞTE TUTUKLANAN İSİMLER VE GÖREVLERİ


Murat Sabuncu (Genel Yayın Yönetmeni) 
Kadri Gürsel (Yazar – Yayın Danışmanı)
Musa Kart (Karikatürist – Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi)
Güraz Tekin Öz (Yazar – Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi)
 Mustafa Kemal Güngör (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi)
Turhan Günay (Cumhuriyet Kitap Genel Yayın Yönetmeni)
Hakan Kara  (Yazar – Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi)
Önder Çelik (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi)
Bülent Utku (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi). 
SABUNCU: KAHROLUYORUM


Hakkında tutuklama kararı verilen Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun vakıf ilişkileri, reklam ve diğer parasal ilişkilerle ilgili sorumluluğunun bulunmadığını belirtti. Cumhuriyet’te her alanda saygın, hukuka uygun hareket eden kişilerin çalıştığını, soruşturma savcısının 4-5 manşeti baz alarak kendilerini itham etmesine kahrolduğunu söyleyen sabuncu suçlamaları reddetti.

GÜRSEL: NE YAZDIMSA DOĞRUDAN YAZDIM


Gazetenin yayın danışmanı ve köşe yazarı Kadri Gürsel, yazısıyla subliminal mesaj verdiği iddiasını reddederek, "Ben sübliminal mesaj vermedim. Ne yazdımsa doğrudan yazmışımdır. Bu bir mizah yazısıdır. Buradan darbeyi meşrulaştıran nasıl bir mantık üretildiğini hayretler içerisinde görüyorum. Sayın bilirkişinin bu maksatla yazılan yazılarımı bu şekilde yorumlamasını talihsizlik olarak görüyorum" dedi.  


'SAVCI ÇALIŞIYORSA BİZ DE ÇALIŞALIM'


Yönetim kurulu üyesi Hakan Kara,  hakimlik sorgusunda 32 yıldır gazeteci olduğunu belirterek, "Biz FETÖ ile ilgili yazı yazdığımız zaman ortada hiçbir gazete yoktu. Biz bu haberleri yaptığımız zaman bu sebeple birçok kez hedef olduk. Bu kez de hedef olunca hiç şaşırmadık" dedi. Soruşturma savcısı Murat İnam'ın FETÖ'den yargılandığına dikkat çeken Karar, "Sayın savcı masumiyet karinesi ile şu an çalıştığına göre bizim için de masumiyet karinesi geçerli olsun. Görevimin başında olmak istiyorum" dedi. 


MUSA KART: KENDİMİ KARİKÜTÜRÜN İÇİNDE HİSSEDİYORUM


Karikatürist Musa Kart savunmasında, 35 yıldır karikatür çizdiğini ve yaşadığı olaylardan bir karikatür çıkardığını söyleyerek, "Şu anda kendimi bir karikatürün içinde hissediyorum. Savcılık çok ağır bir ithamda bulundu. Yaptığım karikatürler PKK ve FETÖ'ye çok ağır şekilde eleştiriler yapıyorsa bu gazetenin örgütle bağlantısı olamaz. Türkiye'de bir kanaat oluşturulmaya çalışılıyor. Lütfen bu kanaati dağıtın" dedi. 



ÇETİNKAYA, ENGİN’E ADLİ KONTROL


Yazarlar Hikmet Çetinkaya ile Aydın Engin ise yaş ve sağlık durumları gerekçesiyle adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi. Muhabese müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener serbest bırakıldı.Cumhuriyet soruşturmasını yürüten Savcı Murat İnam hakkında FETÖ soruşturması olduğu ortaya çıkmasının ardından dün dosya için İstanbul Başsavcıvekilleri Hasan Yılmaz ve Zafer Koç ile Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan Özgür Metin de görevlendirildi.  



AYDIN ENGİN: KIDEMLİ BİR BASIN SANIĞIYIM


Haklarında yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya adliyeden ayrılarak Şişli’de bulunan Cumhuriyet Gazetesi’ne geçti. Her iki yazar, gazete binası önünde destek nöbeti tutunlar tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı.

Yazar Aydın Engin gazete girişinde yaptığı açıklamada, "İçeride daha 9 arkadaşımız var. O arkadaşlarımızdan tutuklananlar olacak besbelli. Ben kıdemli bir basın sanığıyım. Murat Sabuncu’nun bir sözünü sizinle paylaşayım; ’Halkımızın ve okurlarımızın önünde saygıyla eğiliriz. Başka kimsenin de önünde eğilmeyiz.’ Öyle oldu" dedi.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV