banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Dağdaki 134 çocuk Öcalan'ın talimatıyla geri gönderiliyor

Hükümetin, çözüm sürecini “devlet politikası” haline getirecek yasal düzenlemeyi TBMM’ye göndermesinin ardından gözler, PKK tarafından dağa kaçırılan 134 çocuğa çevrildi.

29 Haziran 2014 Pazar 14:48
Dağdaki 134 çocuk Öcalan'ın talimatıyla geri gönderiliyor
banner304
Dağdaki 134 çocuk Öcalan'ın talimatıyla geri gönderiliyor
Hükümetin, çözüm sürecini “devlet politikası” haline getirecek yasal düzenlemeyi TBMM’ye göndermesinin ardından gözler, PKK tarafından dağa kaçırılan 134 çocuğa çevrildi.

Tabela Neon

İmralı'da ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın dağdaki 134 çocuğun anne ve babalarına teslim edilmesi talimatı verdiği, bu mesajını kendisini önceki gün İmralı’da ziyaret eden HDP heyeti üzerinden ilettiği öğrenildi. Kandil’deki dağ kadrosunun talimatın gereğini kısa sürede yerine getirmesi bekleniyor.
STK TEMSİLCİLERİ VE HDP'LİLER GETİRECEK

Çocukların, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve HDP’lilerden oluşan bir heyet tarafından Habur’dan Türkiye’ye getirileceği ve ailelere teslim
edileceği ifade ediliyor.
HAKLARINDA ADLİ İŞLEM YAPILMAYACAK, SİCİLLERİNE İŞLENMEYECEK

Eylemdeki annelerin yüzünü güldürecek adım için, hükümetin de hazırlık yaptığı öğrenildi. Çözüm paketinin oluşturduğu psikolojik ortamın da sonucu olarak çocuklar sadece sağlık kontrolünden geçirilecek; haklarında adli işlem yapılmayacak, sicillerine işlenmeyecek.
"134 ÇOCUK BU HAFTA İÇİNDE BIRAKILACAK"

Habertürk'ün haberine göre; Diyarbakır’daki çözüm çalıştayına katılan Kürt Aydın ve STK temsilcileri de kaçırılan çocukların bir an önce ailelerine teslim edilmesi gerektiği görüşünde. Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi Başkanı Mehmet Kaya, “134 çocuk bu hafta içinde bırakılacak. Çünkü devletin attığı adımlardan sonra 16 ve 18 yaş altı çocukların da annelerine teslimi gerekiyor. Sadece devletten adım beklenmez. PKK’nın en acil, en can yakıcı, ileride provokasyona sebep olabilecek annelerle ilgili sorunu çözmesi gerekiyor.” dedi. Çözüm paketinin Meclis’e sunulmasının ardından Kürt toplumunda büyük bir umut ve bekleyiş oluştuğunu söyleyen bölgedeki kanaat önderlerinden Halit Yalçın ise “Çocuklar bayramdan önce annelerinin yanında olmalı” diye konuştu.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV