banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Davutoğlu Suriye'de ateşkes çağrısını yaptı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de çatışan tüm taraflara ateşkes cağrısında bulundu.

19 Ekim 2012 Cuma 10:58
Davutoğlu Suriye'de ateşkes çağrısını yaptı
banner263
Davutoğlu Suriye'de ateşkes çağrısını yaptı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de çatışan tüm taraflara ateşkes cağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bakanlıkları arasında işbirliğini öngören protokolü imzaladı.

İmza töreninin ardından konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına Suriye’deki çatışan tüm taraflara Kurban Bayramı süresince, mümkünse daha uzun süre ateşkes çağrısında bulunuyoruz. Burada özellikle halkına karşı uçaklarla bomba yağdıran Suriye rejiminin derhal ve koşulsuz bir şekilde bu saldırıları durdurması önem taşıyor. Ümit ederiz Suriye uluslararası toplumun bu çağrısına kulak verir.


Kurban bayramında Suriyeli kadınlar, çocuklar barış içinde bir bayram geçirirler. Bayram süresince gıda ve ilaç yardımını artıracağız" dedi.

IRAK’TA BEKLETİLEN HACILAR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bir gazetecinin hacca gitmek için Habur Sınır Kapısı’ndan geçen fakat Irak topraklarında vizeleri olmadığı gerekçesiyle durdurulan yüzlerce hacı adayıyla ilgili bir girişim olup olmadığını sorması üzerine, “Dün bütün gün bakanlığımız çok yoğun temaslarda bulundu” dedi.

Vatandaşları hac yolculuğuna çıkaran hac şirketlerinin daha profesyonelce çalışmaları gerektiği ve vize almadan yola çıkmamaları gerektiği uyarısında bulunan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Bu hac şirketlerinin bu konularda profesyonelce ve gerekli işlemleri yaparak çalışmaları lazım. Vatandaşlarımız prosedürler tamamlanmadan yola çıkarmamaları lazım. Bu konuda bir inceleme yapılacak. Hac yolculuğu kutsal bir yolculuktur. Bu yolculuğa vatandaşlarımızı gönderen şirketlerin bu yolculuğun en başından en sonuna kadar her aşamasıyla ilgili gerekli adımları atmaları lazım. Yola çıkan hacılarımız kendileri bilmeyebilir ama onları bu yola çıkaranların yol boyunca geçecekleri ülkelerden vize almaları gerektiğini bilmeleri ve vizeleri eksiksiz almaları beklenir. Bu konuda ne Diyanet İşleri Başkanlığımızla, ne de bakanlığımızla hiçbir temasa geçilmeden binlerce vatandaşımızın bu şekilde yola çıkarılmış olması açıkçası doğru bir tutum değildir. Vatandaşlarımız Irak tarafına intikal edildikten sonra konudan haberdar edildik, karşılaşılan sıkıntılar dolayısıyla. Irak makamlarıyla her düzeyde karşılıklı olarak görüşmeler gerçekleştirildi. Irak Başbakanlığı, Hac Bakanlığı, Haç işlerine bakan bir Türkmen din adamıdır, Irak Şii Makamları, Sünni makamları, bütün makamlara temas edilmiştir. Bütün gün boyunca bununla uğraştık. Gece yarısına kadar da takip ettik. Tabi vizesiz oldukları için Türkiye’ye dönüşleri bir prosedürel gereklilik haline geldi. Yine de biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz, mümkün olduğu kadar bu vatandaşlarımızın kutsal yolculuklarının teminini sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Ama öncelikle vatandaşlarımızın sağlıkları ve salimen bulundukları yerlerden ülkemize veya yolculuklarına devam imkanları olabilecekse yolculuklarının devamının temin edilmesi önemlidir. Bu tür konularda da tekrar yapılacak bütün işlemlerin, Diyanet İşleri Başkanlığımız, eğer bizimle ilgili bir konu varsa da Dışişleri Bakanlığımız üzerinden yapılması ve bir daha bu tür vatandaşlarımızın yolda ızdırap çekmesine yol açacak ihmallerin yapılmaması önem taşıyor. Bu konuda gerekli incelemeler Başbakan Yardımcılığımız tarafından yürütülecek. Biz Irak yetkilileriyle teması sürdürüyoruz, onlardan da hem anlayış hem de bu kutsal yolculuğun gerektirdiği manevi yaklaşımı bekliyoruz. Biraz önce Bağdat büyükelçimizle tekrar görüştüm, dün de defaatlerce görüştük Irak makamlarıyla. Elimizden gelen her türlü gayreti yaparak vatandaşlarımızın mağdur edilmemelerine çaba gösteriyoruz.” 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV