banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
04 Mayıs 2025 Pazar

HER ŞEYİ AÇIKLIYORUM!

Devlet ayıbını ortada bıraktı

Hakkari, Yüksekova'daki helikopter kazasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin'in cenazesinde yaşananlar yürekleri ikinci kez acıttı.

26 Temmuz 2012 Perşembe 08:52
Devlet ayıbını ortada bıraktı
banner299
Devlet ayıbını ortada bıraktı
Hakkari, Yüksekova'daki helikopter kazasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin'in cenazesinde yaşananlar yürekleri ikinci kez acıttı.

Sakarya'nın Serdivan İlçesi'ndeki cenaze töreninde naaşın bir dondurma firmasının 'Mutluluğu Paylaş' sloganlı şemsiyesinin altına konulmasına hem aile hem de çevredekiler tepki gösterdi. Şehidin acılı babası 'Garibanız diye kimse gelmedi. Şemsiye olarak bunu mu getirdiler? Bize verilen değer bu mu?' diye sitem etmişti. Şemsiye krizinin yaşandığı cenaze töreninin ardından gözler skandalın sorumlularına çevrildi. AKŞAM cenazeyle ilgili tüm yetkililere ulaştı. Yetkililer ise topu birbirlerine attı. Törenle ilgili sorumluluğun kendilerinde olduğu söylenen 1. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı da konuyla ilgili sessiz kaldı.
 
ÜZÜCÜ BİR DURUM
- Sakarya Valisi Mustafa Büyük: Üzücü bir durum. Askeri bir tören. Cenazenin erken gelişi, havanın, ortamın sıcak oluşuna karşı öyle bir hazırlık yapılmalıydı. Ama olmamış. İstenmeyen bir şey yaşanmış. Polisle ilgili olduğu zaman biz düzenliyoruz fakat bu askeri tören. Biz düzenlemedik. Başından itibaren şehidin ailesi ile görüştük. Her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya da devam edeceğiz. Cenaze camiye 2 saat erken gelmiş. Orada vatandaşların bulduğu pratik bir çözüm.
 
YAPACAK BİRŞEY YOK
Şehidin babası Hayrettin Şahin: O anda olmuş bir hata, düzelttiler sonra. Herhangi bir şikayetimiz söz konusu değil. Yapılacak bir şey yok. Vatan sağolsun. Herkes görevini yapmıştır. Bakanın yanında söylediklerim o anki acıyla ağzımdan çıkmıştı.
 
TUGAY DÜZENLİYOR
- Sakarya İl Jandarma Komutanlığı: Töreni biz düzenlemedik. Tugay Komutanlığı düzenliyor. Şemsiyeyi oradaki konu komşu da koymuş olabilir.
 
ART NİYET YOK
- Sedirvan İlçesi'nden geçici sorumlu Arifiye Kaymakamı Birol Kurubal: Şehit cenazeleriyle kaymakamlık değil Valiliğin şehit ve gazi işlemleri şube müdürlüğü ilgileniyor.
 
- Sakarya Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü: Süreç TSK tarafından yürütülüyor. Valilik taziye çadırı kurdu. Şube Müdürlüğü sadece şehidin yakınlarının işe giriş işlemleri, mali hakları hakkında çalışma yapıyor. Burada bir art niyet yok.
 
Kaynak: AKŞAM

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV