banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Devlete kapak attım dönemi bitiyor

Her dönemin en çekici mesleklerinden biri olan devlet memurluğunda kalmak artık garanti olmaktan çıkıyor.

15 Şubat 2013 Cuma 13:01
Devlete kapak attım dönemi bitiyor
banner265
Devlete kapak attım dönemi bitiyor
Her dönemin en çekici mesleklerinden biri olan devlet memurluğunda kalmak artık garanti olmaktan çıkıyor.
Garantili iş olarak görülen memurlukta çok önemli bir değişime gidiliyor. Yapılacak düzenlemeyle göreviyle ilgili hatalara düşen memur kolayca işten atılabilecek. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda memurların işten atılmalarını zorlaştıran disiplin kuralları yeniden düzenlenecek.

SÖZLEŞMELİLERE KADRO GELİYOR
Söz konusu çalışma kamudaki sözleşmeli personelin tamamının kadroya alınması yönündeki taleple başladı. Bakanlık içerisinde yapılan çalışmada, sayıları 175 bini bulan sözleşmeli personelin memuriyete geçirilmesi halinde disiplin suçlarının artabileceği endişesine karşılık çare olarak disiplin maddeleri ve yönetmeliklerinde değişikliğe gidilmesi benimsendi.

İKİ KINAMADAN SONRA İHRAÇ GELECEK
Henüz sendikalarla paylaşılmayan ve taslak şeklinde gündeme gelen çalışmaya göre, halen örneğin iki defa üst üste para cezasına çarptırılan memurların görevden alınması yerine bu sayının bire indirilmesi gündeme gelebilecek. Aynı şekilde üç kez kınama cezası alanlara uygulanan memuriyetten atma şartı iki kınamaya düşürülebilecek.

MEMURUN YAPTIĞI TORUNUNDAN ÇIKACAK
Düzenlemeyle ilgili bilgi veren kaynaklar, bazı meslek gruplarında görevden atılmanın daha kolay olduğuna işaret ederlerken 'imam ' örneğini verdiler. Yasaya göre imamlar, ahlaka mugayir faaliyetlerde bulunmaları halinde görevden hemen atılıyor. Örneğin evlilik dışı ilişkide bulunan imamlar kesin ihraç cezasına çarptırılıyor. Üstelik bu durumda savunmaları bile alınmıyor. İmamlara uygulanan bu tür ihraç şartının tüm memurlara genişletilebileceği ifade ediliyor.

Ayrıca tapu memurlarının işlediği kabahatleri torunlarına kadar rücu ediliyor. Yani tapuyu kendi üstüne alan, ya da haksız menfaat elde eden tapu memurunun suçu ortaya çıktığında, kendisi ölse dahi mirasçılarından geri alınıyor.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV