banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Dinleme skandalında MİT devrede

Dinleme skandallarıyla başı dertte olan ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'nin de dinlediği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Dinleme iddialarıyla ilgili MİT'in de devreye girdiği belirtildi.

03 Temmuz 2013 Çarşamba 08:53
Dinleme skandalında MİT devrede
banner299
Dinleme skandalında MİT devrede
Dinleme skandallarıyla başı dertte olan ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'nin de dinlediği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Dinleme iddialarıyla ilgili MİT'in de devreye girdiği belirtildi.

Dinleme iddialarından önce Türkiye’nin Washington büyükelçiliğinde teknik inceleme yapıldı. Cihaz çıkmayınca ortam dinlemesi olasılığı gündeme geldi.

Washington’daki Türk Büyükelçiliği ile BM temsilciliğinin de bulunduğu 38 binaya böcek yerleştirdiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Vatan Gazetesi’nden Levent İçgen’in haberine göre, diplomatik kaynaklar, Bakan Ahmet Davutoğlu’nun iddialarla ilgili ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşme yaptığını hatırlatarak, “Sayın Bakan, Kerry’e, ‘Bizim gibi müttefikiniz olan bir ülkenin elçiliğini dinlemenizi doğru bulmuyoruz. Açıklama bekliyoruz’’ dedi.

Kerry de ‘‘İddiaları geniş kapsamlı araştırıyoruz. Araştırmadan çıkacak sonuca göre açıklama yapacağız’’ karşılığını verdi. Kerry aynı zamanda, ”Böyle bir olay doğruysa normal karşılamak mümkün değil” dedi.

MİT’de devreye girdi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, olayla ilgili ABD’li mevkidaşı Kerry’den açıklama isterken, Kerry’nin bir süre sonra iddialarla ilgili genel bir açıklama yapacağı belirtildi. Türkiye de açıklamaya göre olayla ilgili tavrını belirleyecek. Edinilen bilgilere göre dinleme iddialarıyla ilgili MİT de devreye girdi. Ancak MİT yetkilileri, olayla ilgili bir açıklama yapmadılar.

Kontrolden geçirildi

Dışişleri kaynakları, iddiaların ardından Türkiye’den ABD’ye bir ekip gitmediğini belirtildi. Genel uygulama olarak tüm dış misyonların bilgi ve haberleşme güvenliği açısından belirli aralıklarla kontrolden geçirildiğini vurgulayan kaynaklar, Washington’daki Türk Büyükelçiliği’nin de bu kapsamda kontrolden geçirildiğini bildirdi.

Kaynaklar, olayla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

Haberleşme güvenlikli

“Bakanlığımız, genel uygulama olarak yurtdışı misyonlarında gerekli teknik incelemeleri belli aralıklarla yaptırmakta, uzmanlar tarafından yerinde yapılan detaylı incelemelerde durum tespiti yapılmakta ve raporlar hazırlanmakta, herhangi bir olumsuz gelişme halinde anında gerekli tüm tedbirler alınmaktadır. Bilişim teknolojilerindeki hızlı değişime bağlı olarak meydana gelen gelişmeler de bakanlık tarafından takip edilmektedir. Bilişim güvenliği kapsamında gerek açık haberleşmemiz gerek kapalı haberleşmemiz güvenlikli bir ağ üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda kapalı haberleşme sistemimizin güvenliği yapılan çeşitli analizlerle daha da arttırılmakta, haberleşme güvenliğini sağlayan ilave mekanizmalar düzenli testler yaparak geliştirilmekte ve tüm teşkilatta uygulanmaktadır. Düzenli olarak alınan ilave önlemlerle haberleşme duvarlarındaki güvenliğin en üst düzeyde sağlanarak muhtemel güvenlik zafiyetlerinin bertaraf edilmesi süreci kesintisiz çalışmalarla sürdürülmektedir.”

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV