banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Diyarbakır'da film gibi uyuşturucu operasyonu

Diyarbakır'da düzenlenen dev uyuşturucu operasyonunda 3 ton esrar ele geçirildi. Operasyonda 3 asker yaralandı.

24 Mayıs 2013 Cuma 21:05
Diyarbakır'da film gibi uyuşturucu operasyonu
banner321
Diyarbakır'da film gibi uyuşturucu operasyonu
Diyarbakır'da düzenlenen dev uyuşturucu operasyonunda 3 ton esrar ele geçirildi. Operasyonda 3 asker yaralandı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerine bağlı köylerde bugün yapılan geniş kapsamlı uyuşturucu operasyonu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Vali Toprak, "Bölgede uyuşturucu madde imal ve ticareti ile yasadışı kenevir ekimi yapan şahısların elde ettikleri esrar maddelerini arazide depoladıklarına dair alınan istihbari bilgiler değerlendirilerek, belirtilen bölgelerde suç ve suç unsurlarının önlenmesi ile uyuşturucudan elde edilen finans kaynaklarının ortadan kaldırılması maksadıyla operasyon icra edilmiştir" dedi.
MİT, JANDARMA VE POLİS KATILDI

Operasyona katılan güvenlik güçleri sayısı hakkında bilgi veren Vali Toprak şunları söyledi: "Şehit Jandarma Er Adem Ödemiş operasyonuna, 10 Jandarma Özel Harekat timi, 4 Polis Özel Harekat Timi, 7 Jandarma Komando Timi, 1 Jandarma Asayiş Komando Timi, 14 Geçici Köy Korucusu Timi, 5 karma tim, 4 Narkotik Köpek Timi, 2 Mayın Arama Köpek Timi, 1 Bomba Arama Köpek Timi, 1 İz Takip Köpek Timi, 14 kobra zırhlı aracı, 1 Jandarma Mekanize Komando Timi, 6 adli kolluk ekibi, 3 Olay Yeri İnceleme Timi, 18 Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele personeli ve 9 İstihbarat personelinden oluşan kuvvet katılmıştır. Özellikle ormanlık alanda 61 dönümlük yeni ekim yapıldığına dair bilgi alınması üzerine İl Jandarma, MİT Bölge Başkanlığı ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün ortaya çıkardığı istihbarat bilgileri değerlendirilerek saat 01.00'dan itibaren büyük bir operasyon icra edilmiştir. "
31 NOKTAYA OPERASYON

Operasyonu 2 adet kobra taarruz helikopteri, 1 adet Sikorsy helikopter ve 1 adet İnsansız Hava Aracı'nın da havadan destek verdiğini belirten Toprak, "13 adet kirpi zırhlı aracı ile diğer destek unsanlarının katkısıyla 5 ayrı ev olmak üzere ormanlık arazide 31 ayrı noktaya operasyon yapılmıştır. Operasyonda 2 ton 20 kilo kubar ve 1 ton 25 kilo toz olmak üzere 3 ton 45 kilo esrar ele geçirilmiştir. 61 dönümlük alan üzerinde yeni yetiştirilen 601 bin 500 kök hint keneviri de imha edilmiştir. Bölgede narkotik köpek timlerinin tepki vermesi üzerine yapılan kazıda 1 adet kaleşnikof tüfek, 2 adet tabanca, bunlara ait şarjör ve fişekler, 1 adet terörist kıyafeti, örgütsel dökümanlar ele geçirilmiştir. Ele geçirilen uyuşturucunun toplam piyasa değerinin yaklaşık 16 milyon TL olduğu tespit edilmiştir" diye konuştu.

3 ASKER YARALANDI

Vali Toprak, operasyon bölgesine girmek isteyen bir grubun çalışmayı engellemek istediğini belirterek, "Çevredeki değişik ilçelerden bölgeye operasyonu sekteye uğratmak amacıyla bazı grupların operasyon bölgesine girdiği tespit edilmiştir. Bu 200 kişilik grubun yolu keserek güvenlik güçlerini engellemeye çalışması, taşlı ve havai fişekli saldırı sonucu güvenlik görevlilerinden 3 personel el ve yüzünden hafif yaralanmıştır" dedi.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV