banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Diyarbakır'da hain saldırı: Polis ve sivil şehitler var

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde, terör örgütü PKK tarafından Emniyet ek binası yakınında bombalı araçla gerçekleştirildiği düşünülen saldırıda en az 30 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

04 Kasım 2016 Cuma 10:04
Diyarbakır'da hain saldırı: Polis ve sivil şehitler var
banner312
Diyarbakır'da hain saldırı: Polis ve sivil şehitler var

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde, terör örgütü PKK tarafından Emniyet ek binası yakınında bombalı araçla gerçekleştirildiği düşünülen saldırıda en az 30 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Saldırıyla ilgili son dakika açıklaması yapan Adalet Bakanı Bozdağ polis ve sivil şehitler olduğunu duyurdu
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'nün ek binası yakınlarında bugün saat 08.00 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte olay yerine ambulans ve polis araçları sevkedildi. Patlama sesi, kentin birçok noktasından duyuldu.
BAKAN BOZDAĞ: POLİS VE SİVİL ŞEHİTLER VAR
İlk belirlemelere göre en az 30 kişinin yaralandığığı saldırıyla ilgili son dakika açıklaması yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, polis ve sivil şehitler olduğunu duyurdu.
Tabela

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ni ziyaretinde yaptığı konuşmada Diyarbakır saldırısına dair açıklama yaptı. Bakan Bozdağ, "Bugün Diyarbakır’da Bağlar’da bir aracın patlatılması sonucu pek çok vatandaşımız yaralandı, bazı vatandaşlarımız ve polislerimiz şehit oldu. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye terörle etkin bir mücadele yürütmektedir" dedi.
Bozdağ şunları söyledi: "Türkiye en az 10 tane terör örgütü ile eş zamanlı mücadele ediyor. Dünyada böyle bir ülke yok. Terörü sadece ülkenin kendi kaynaklarıyla belli bir yere getirebiliyorsunuz ama silahı başka yerlerden alıyor, lojistiği başka yerlerden alıyor. Terör konusunda bütün dünyanın samimiyet ve işbirliği halinde olması gerekiyor. Uluslararası toplum Türkiye’ye destek veriyor mu? Yeterince vermiyor. Almanya’da geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara hitap etmek istedi. Oranın mahkemesi karar aldı, Cumhurbaşkanımızın konuşmasını engellediler. Ama aynı Almanya Terör örgütü PKK’nın yöneticinin video konferans yoluyla konuşmasına izin verdi. İfade özgürlüğü diyorlar, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’nı konuşturmuyorlar. Türkiye’nin iç işlerine karışamazlar. Alman Adalet Bakanı’nın da haddine değildir, Merkel’in de haddine değildir."

VALİLİK: SALDIRGANLAR TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MENSUBU

Diyarbakır Valiliği saldırının ardından resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamada saldırının bomba yüklü araçla yapıldığı yönünde bir değerlendirme bulunduğu kaydedilirken, saldırganların bölücü terör örgütü PKK mensubu olduğu bildirildi. Açıklamada ölü ve yaralı sayısına ilişkin bir bilgi verilmedi.

Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 04.11.2016 Cuma günü saat 08.00 sıralarında İlimiz Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan Bulvarı’nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir.

Patlamayla ilgili olarak kamuoyuna ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgiler verilecektir. Yaralılar hastanelere intikal ettirilmiş olup, tedavilerine başlanmıştır.

Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan böyle günlerde, haklımızın sağduyuyla hareket etmesi ve yapılan resmi açıklamalara itibar etmesi büyük önem arz etmektedir.
Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan, daha önce polis okulu olarak kullanılan Emniyet Müdürlüğü binasının olduğu yerde meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların bazıları hasar gördü.
 
PATLAMANIN ARDINDAN ÇATIŞMA ÇIKTI

Olay yerine AFAD arama kurtarma ile itfaiye ekipleri sevk edilirken, polis helikopterinin de havadan inceleme yaparak olay yerinden görüntü aldığı gözlendi.

İHA'nın haberine göre patlamanın ardından bölgede çatışma çıktı.  
 
POLİS MEGAFONLA ANONS YAPTI: GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR


 
Bombalı saldırının ardından toplanan bir grup, polis ekiplerine taş atarken, polis ekipleri araçlardan anons yaparak halkı sağduyulu olmaya çağırdı. Kalabalığa hitap eden polis memuru, günün dayanışma günü olduğunu söylerken, bir vatandaş da Kürtçe anons ederek halkı sükunete davet etti.
Patlamanın ardından bölgeye toplanan grup polis aracına yürümek istedi. Araçtan inen 2 polis havaya ateş açarak grubu dağıtmaya çalıştı. Ardından anons aracındaki mikrofonu eline alan bir polis, “Gün dayanışma günüdür. Lütfen el birliği ile Diyarbakır’ı hak ettiği yere taşıyalım. Biz bu günleri Allah’ın izniyle atlatacağız” anonsu yaptı. Daha sonra bir vatandaş da halkı sakinleştirmek için polisin mikrofonundan Kürtçe anons yaptı. Kürtçe anons yapan vatandaş, “Hepimizin yaralıları var, acı çekiyoruz. Hepimiz birbirimize yardımcı olmak durumundayız. Lütfen sakin olalım” dedi.


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV