banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Elektrik faturası ve doğal gaz yardımı ile ilgili son dakika açıklaması

Elektrik ve doğal gaz yardımında son dakika! Açıklamalar peş peşe geliyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor.

20 Ocak 2022 Perşembe 14:32
Elektrik faturası ve doğal gaz yardımı ile ilgili son dakika açıklaması
banner299

Elektrik faturası ve doğal gaz yardımı ile ilgili son dakika açıklaması

Elektrik ve doğal gaz yardımında son dakika! Açıklamalar peş peşe geliyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Elektrik ve doğal gaz desteği ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan dün açıklamada bulunmuştu. Erdoğan, 20 bin ailenin daha elektrik desteği kapsamına alındığını belirtirken, doğal gaz desteğinden 4 milyon hanenin yararlanacağını bildirmişti. Açıklamanın ardından vatandaşlar, elektrik ve doğal gaz desteği başvurularının nasıl yapılacağını araştırıyor. Elektrik desteği başvurusu nasıl yapılacak? Elektrik yardımı kimlere verilecek? Doğal gaz desteği ne kadar? Doğal gaz yardımı nasıl alınacak? İşte tüm detaylar...

Neon Tabela

Kabine Toplantısı'nda alınan kararları duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan elektrik faturası desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu açıklama sonrasında gözler yardım alması gereken vatandaşlara ödenecek olan elektrik desteği başvurulanın nasıl yapılacağına çevrildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elektrik faturası desteğiyle ilgili açıklaması:


Bir başka konu elektrik tüketim desteği programı kapsamında yapılan ödemelerdir. Bu kapsamda ülkemizde son üç senede yıllık ortalama 2, 1 milyon haneye toplamda 6.4 milyar lira kaynak tahsis edilmiştir. Elektrik desteği programının kapsamına kronik hastalığı sebebiyle cihaz kullanan, maddi imkanı yetersiz vatandaşlarımızın elektriğe erişiminde sıkıntı yaşamalarının önüne geçecek şekilde genişletiyoruz.


Bu şekilde 50,4 milyon liralık ilave kaynakla 20 bin aileyi daha elektrik desteği kapsamına alıyoruz. Kömür yardımı alan hanelerden isteyenlerin bunu doğal gaz olarak da kullanabilmelerini sağlayacak düzenleme tamamlandı. Doğalgaz desteğinden yaklaşık 4 milyon hane yararlanacak. Sosyal destek yelpazesini genişleten bir başka çalışmayı da bitirmek üzereyiz tüm bu hususların da milletimize hayırlı olmasını diliyorum.


ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?


Destek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabiliyor. Evde Bakım Yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar destek veriliyor. Destek almak isteyen kronik hastalar, bu işlemi evden çıkmadan internet üzerinden gerçekleştirebilecek.



ELEKTRİK DESTEĞİ 2022 NE KADAR?


Evde yaşayan kişi sayısı Yardım Tutarı (TL)


1-2 kişi    103


3 kişi        137,33


4 kişi        171,67


5 kişi         206


2022 yılı için yardımın üst limiti 206 lira olarak belirtilmişti.


ELEKTİRİK FATURA DESTEĞİNİ KİMLER ALABİLİR?


Bakanlığın sayfasında yer alan bilgiye göre: Söz konusu destek programından, SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden haneler faydalandırılmaktadır.




Kurumsal Kimlik, Kartvizit, Magnet, El ilanı, Broşür, Afiş, Katalog, Dergi, Gazete, Davetiye vb. Tüm Baskı işleriniz Yapılır

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV