banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Erdoğan: İstihbarat zaafı yok

ABD Başkanı Obama’yla yapacağı görüşmede Reyhanlı saldırısının da gündeme geleceğini belirten Başbakan Erdoğan, “Elimizdeki belgeler, bilgiler... Gelene kadar da çok şeyler değişecektir" dedi.

14 Mayıs 2013 Salı 17:35
Erdoğan: İstihbarat zaafı yok
banner267
Erdoğan: İstihbarat zaafı yok
ABD Başkanı Obama’yla yapacağı görüşmede Reyhanlı saldırısının da gündeme geleceğini belirten Başbakan Erdoğan, “Elimizdeki belgeler, bilgiler... Gelene kadar da çok şeyler değişecektir" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin, "İstihbarat zaafı olduğu kanaatinde değilim. İstihbarat örgütlerimiz, gerek emniyet istihbarat gerek MİT, bu tür bir hareketliliğin olduğunu yakalama noktasında olduğuna göre, demek ki burada bir ön bilgi alma durumu söz konusu. Burada emniyet ile istihbarat arasında bir kopukluk söz konusu olabilir" dedi.

Erdoğan, "Şunu açık, net söylemem lazım. Şam'da bana göre legal bir yönetim yok, illegal yönetim var. Oradaki Hükümet düşmüştür. Halkıyla savaş halinde olan bir rejim vardır orada." dedi.

Erdoğan, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili 13 kişinin gözaltında olduğunu hatırlatarak, "Elimizdeki belgeler, bilgiler... Süreç devam edecek. Gelene kadar da çok şeyler değişecektir" dedi.

Erdoğan, ABD seyahatinde, Reyhanlı'daki bombalı saldırıyla ilgili, "Amerikan yönetimi gündeme getirecektir. Getirdiği zaman biraz karşılıklı alışverişte bulunacağız. Olayın bu seyahatimizle ilintili hale getirilmesine katılmıyorum. Çözüm süreciyle bu işi ilintili hale getirseler daha anlamlı olabilir. Çözüm sürecinde attığımız adımları baltalama olarak görebilirim. Ama ABD seyahatini engellemeye yönelik bir girişim olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Erdoğan, MHP’nin çözüm süreciyle ilgili yaptığı suç duyurusuna ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Hukuk devletinin dışında hiçbir adım atmadık. Biz terörle mücadelede hangi adımı atmamız gerekiyorsa şu anda bu adımı atıyoruz. Ana muhalefet ve yavru muhalefetin en ufak bir çözüm önerisi olmamıştır. Biz çözümün peşindeyiz. Attığımız adımları hukuk devletinin çizdiği çerçevede atarız. Bahçeli’nin bize vereceği hukuk dersi yoktur.”


Erdoğan, asıl hedefin Ankara olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu:

“Bunların hepsi dedikodu. Ankara ya da başka bir şehir olabilir. Şam’da illegal bir yönetim var. Oradaki hükümet bitmiştir, düşmüştür. Halkıyla savaş halinde olan bir rejim vardır. Füzeleriyle, uçaklarıyla bombardıman yaparak 100 bine yakın insanı öldürmüştür. 1 milyonun üzerinde Suriye dışında yaşayan Suriyeli var. Bu işi biz mi yaptık diyecekler. Halkının kabul etmediği bir yapıyı biz kabul edebilir miyiz.

Elimizdeki belgeler, bilgiler... Süreç devam edecek. Gelene kadar da çok şeyler değişecektir."




web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV