banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Erdoğan'dan sert Kandil açıklaması

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı'nın açıklamalarına yanıt verdi

22 Haziran 2012 Cuma 23:29
Erdoğan'dan sert Kandil açıklaması
banner266
Erdoğan'dan sert Kandil açıklaması

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı'nın açıklamalarına yanıt verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk'ü Kürde vurdurmak, Kürdü Türk'e vurdurmak gibi bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek, ''Bu iş şirazesinden çıkmış. Yapanlar, hedeflerinin ne olduğunun farkında değiller. O hedef sadece bu milleti huzursuz etmektir. Bu milletin huzursuzluğuna da bizler müsaade etmeyeceğiz. Atılması gereken adımları da bugüne kadar nasıl attıysak bundan sonra da atmaya devam edeceğiz'' dedi.

Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan düzenlediği basın toplantısında, soruları yanıtladı.

Dağlıca saldırısının zamanlaması konusundaki değerlendirmesi sorulan Erdoğan, ''Bunlar sizler için merakı mucip konular olarak görünüyor. Biz artık bu tür şeylere biraz herhalde alıştık veya alıştırıldık. Bizim görevimiz alınması gereken tedbirlerdir, atılması gereken adımlardır'' diye konuştu.

- ''Anında da görüldüğü gibi cevapları verilmiştir'' -

''Biz tabii devlet yönetiyoruz. Yani bu tür şeyler olacak diye de bizim hiçbir zaman yurt dışı seyahatlerimiz ertelenemez veya bunlara bağlantılı olarak yürümez'' ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Çünkü biz yürüdüğümüz anda, kurulu bir sistemimiz vardır. O sistemde arkadaşlarımız aynı şekilde bu görevi ifa ederler, yürütürler. Güçlü devlet budur zaten. Şu anda böyle bir devlet vardır. Anında da görüldüğü gibi cevapları verilmiştir. Bundan sonra çıkışlarda böyle bir şey deneyeceklerse yine cevaplarını alacaklardır. Ama bizim temennimiz, bu raddeye gelmeden, artık bu iş bitirilsin. Çünkü ülkemin belli bölgelerinde rahatsızlık çok daha fazla. Ama geneline baktığınız zaman oralarda da yine bu rahatsızlığı görmek mümkün. Çünkü şehidimiz, yeri geliyor bakıyorsunuz Kayseri'den, yeri geliyor Rize'den, yeri geliyor Trabzon'dan, yeri geliyor bakıyorsunuz İstanbul'dan, yeri geliyor bakıyorsunuz İzmir'den, yeri geliyor Edirne'den... Yani her yerden tabii şehidimiz çıkıyor. Oralarda da işte analar ağlatılıyor. Biz analarımızın, bacılarımızın ağlamasını istemediğimiz için bunu söylüyoruz. Ama bakın yeri geliyor, buyurun Hakkari'de bir Kürt kardeşimizin evladı da aynı şekilde şehit ediliyor. Yani Kürt, Kürdü de vuruyor. Böyle bir durum da var. Yani Türk'ü Kürde vurdurmak, Kürdü Türk'e vurdurmak, böyle bir şey yok. Bu iş şirazesinden çıkmış. Yapanlar, hedeflerinin ne olduğunun farkında değiller. O hedef sadece bu milleti huzursuz etmektir. Bu milletin huzursuzluğuna da bizler müsaade etmeyeceğiz. Atılması gereken adımları da bugüne kadar nasıl attıysak bundan sonra da atmaya devam edeceğiz.''
Başbakan Erdoğan, Dağlıca saldırısıyla ilgili olayın toplantıda ele alınacağını, sınır ötesi operasyonla ilgili konunun da toplantıda ele alınacağını, yapanın yanına kar kalmayacağını, ya silahı bırakacaklar, ya silahı bırakacaklar. İsterlerse başka yerlere de gidebilirler. Barzani de bu işten rahatsız. Bu işe karar verdiğimiz an izin alma gibi bir durum da söz konusu değil.' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kandil'e girme konusundaki tartışmalara ilişkin ''Biz böyle bir şeye karar verdiğimiz anda şunu açık ve net söyleyeyim çok da izin alma gibi bir durumumuz söz konusu değil. Çünkü bu ülke NATO'nun üyesidir. Ülkemize herhangi bir saldırı olduğu anda da gereken cevabı anında veririz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede yeri geldiğinde Hakkari'den de şehit çıktığını belirterek, ''Yani, Türk'ü Kürt'e vurdurmak, Kürt'ü Türk'e vurdurmak, böyle bir şey yok. Bu iş şirazesinden çıkmış. Yapanlar hedeflerinin ne olduğunun farkında değiller. Bu hedef sadece bu milleti huzursuz etmektir. Bu milletin huzursuzluğuna müsaade etmeyeceğiz'' dedi.  

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV