banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Erdoğan'ın Fatih Projesi konuşması

Başbakan Erdoğan 'Dindar bir gençlik yetiştireceğiz' sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu..

06 Şubat 2012 Pazartesi 15:52
Erdoğan'ın Fatih Projesi konuşması
banner267
Erdoğan'ın Fatih Projesi konuşması
Başbakan Erdoğan 'Dindar bir gençlik yetiştireceğiz' sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu..
Fatih Projesi'nin ilk pilot bölge uygulama töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde il başkanları toplantısındaki 'Dindar gençlik yetiştireceğiz' sözlerine gelen tepkilere cevap verdi. Erdoğan, '1 haftadır köşelerinde yazanlara sesleniyorum; bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz. Siz bu gençliğin manevi değerlerinden kopuk hiç bir istikameti olmayan bir nesil mi olmasını istiyorsunuz? Biz sizinle anlaşamayacağız. Hem çağdaş hem dindar olunamıyor mu? Önce başınızı önüne eğin ve hem dindar hem çağdaş bir nesil yetişir bir düşünün. Dindar bir nesil farklı düşüncelere saygılıdır. O terbiyeyi alarak yetişmiş bir nesiliz.' diye konuştu.

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI
Cumhuriyeti Başkanı olarak böyle bir projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyorum ve ben tüm arkadaşlarımızı yürekten kutluyor, tebrik ediyorum. Açılışı gerçekleştirdiğimiz Sabahattin Zayim Anadolu Lisesi'nin bugün ilk olarak FATİH projesinin pilot çalışması olarak hayata geçen okullarımızı da ayrıca yürekten kutluyor, projemizin hayırlı olmasını diliyorum.

HER SINIFA İNTERNET GELECEK
Evet bugün 17 ilimizde 52 okulumuzda FATİH projesi start alıyor, inşallah bu yılın Eylül ayına kadar 3 bin 57 kurumda yani liselerin yarısında FATİH projesinin ihlassondakika kurulumu tamamlanmış olacak, 42 bin okulda 5 yüz 70 bin sınıfta da önümüzde ki sene inşallah hayata geçmiş olcak. 6 yüz 20 bin akıllı tahtayı da öğrencilerimize, sınıflara kazandırmış olacağız. Bu projeyle artık okullara değil, tek tek sınıflara yüksek hızlı internet bağlantısını da gerçekleştiriyoruz. Hatırlarsanız seçim kampanyasında meydanlarda ben size tabletleri gösteriyordum ve artık gün geldi çattı, bugün bu adımı atıyoruz.
İLK 200 TABLET TESLİM EDİLDİ
Her okula artık çok fonksiyonlu birtane de döküman kamera kazandırıyoruz ve her öğrenciye bir tablet bilgisayar dağıtma sözümüzü vermiştik buradan ilk tablet bilgisayarlarımızı da dağıtmaya başlıyoruz. Sabahattin Zayim Anadolu Lisesi'ne ilk olarak 2 yüz tablet bilgisayarımızı vereceğiz. 12 bin 800 adet olarak bugün diğer pilot okullarda da öğrencilerimize teslim ediyoruz, Allah'ın izniyle bugün itibariyle kara tahta tabirini tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz.

Öğrenciyi internetle yani dünyayla biz buluşturduk. İnterneti artık doğrudan sınıfa ulaştırır noktaya geldik. Bilgisayar ve internet bu ülkenin çocuklarının hizmetine neden sunulmadı.

KİMSE NİYET OKUMACILIĞI YAPMASIN
Bu hükümet muhafazakar demokrat bir hükümettir. Dünyanın hangi ülkesine bakarsanız bakın hükümetlerin hedefleri vardır. Anayasamızın 24. maddesini bir okurlarsa devlete nasıl görev verdiğini görürsünüz. Bizim hedefimizin içinde yine söylüyorum; bir haftadır yürütülen kampanya çarpıtma kampanyasıdır. Öğrenci formatlamak bizim hedefimiz değildir. Hiç kimse niyet okuyuculuğu yapmasın. Nasıl bir Türkiye istediğimiz son 9 yılda ortadadır. Engellerin kaldırılmasından bahsediyoruz. 1 milyona yakın bilgisayarı okullara kazandıran hükümeti böyle sözlerle eleştirmek haksızlıktır.

DAYATMADAN DEĞİL DEMOKRASİDEN YANAYIZ
Bu konularla hükümeti karalamak vicdansızlıktır. Benim il başkanları toplantısındaki sözlerim açıktır nettir. Biz bir dayatma arzusunda değil tam tersine demokrasilerden yanayız. Bu ülke ne çektiyse öğrencileri formatlamak isteyen ikna odalarında zulmeden zihniyetlerden çekmiştir. Bu ülkede bir dönem kitaplar yasaklandı.

Bu ülkeden insanların manevi değerlerini öğrenmesi engellendi. Milli değerlerini öğretenler cinayet işlemiş gibi takip edilip mahkum edildi. Öğretim başka bir şeydir ama eğitim başka bir şeydir. Gencecik çocuklar sakallarına bıyıklarına bakılarak üniversite kapılarında bırakıldı. Köy enstütülerinde eğitmen formatladılar. Bırakın bilgisayarı ışığında ders çalışacak gaz yoktu. Yaşlılarımız bunu iyi bilir. ekmeğin içini sel olarak kullanırdı. Okula tezek taşıdı anamız. Tezek dumanında ders dinledik. Biz bunları iliklerine kadar yaşamış bir nesiliz. Biz 75 kişilik sınıflarda okuduk. Aynı dönemde 125 kişilik sınıflarında okuyanlar da varı. Mamak'taki işçi Ahmet Amca'nın oğlunun avukat hakim olmasından rahatsız oldular. Ayşe teyzemin çocuğu siyasala gidince rahatsız oldular.

KUSURA BAKMAYIN BİZ SİZLERLE ANLAŞAMAYACAĞIZ
1 haftadır köşelerinde yazanlara sesleniyorum; bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz. Siz bu gençliğin manevi değerlerinden kopuk hiç bir istikameti olmayan bir nesil mi olmasını istiyorsunuz? Biz sizinle anlaşamayacağız. Hem çağdaş hem dindar olunamıyor mu? Önce başınızı önüne eğin ve hem dindar hem çağdaş bir nesil yetişir bir düşünün. Dindar bir nesil farklı düşüncelere saygılıdır. O terbiyeyi alarak yetişmiş bir nesiliz.

İkna odalarının mucitleri kalkmış bizi eleştiriyorlar. İkna odalarına ses edemeyenler bugün bizi karalamaya çalışıyorlar. Bu ülkenin tüm çocukları okuyacak. En iyi eğitimi alacaklar. Dünyanın değişik yerlerine yavrularımızı gönderiyoruz.

Demokrasiden geriye gidişi algılayanlar hayal kırıklığı yaşayacaklar.

Bu akıllı tahtalar 75 milyonun sizlere emanetidir. 75 milyon aşından fedakarlık ederek sizlere bu imkanları sağlıyor. Bütün bu emanetlere gözünüz gibi bakmanızı rica ediyorum.

Bütün bu imkanlar annenizin ak sütü gibi helaldir. Adı güzel kendi güzel bir proje.. FAtih Projesi'nin tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Anahtar Kelimeler: KonuşmasıFatih Projesi

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV