banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
09 Haziran 2025 Pazartesi

Ehliyet Sahiplerine Kritik Uyarı

Ergenekon'un 1 numarasını açıkladı

Balyoz davasında, sanık emekli albay Cemal Temizöz, gizlilik kararı nedeniyle açıklanmayan Ergenekon şemasındaki 1 numaranın emekli orgeneral Çetin Doğan olduğunu iddia etti.

29 Ağustos 2012 Çarşamba 00:55
Ergenekon'un 1 numarasını açıkladı
banner229
Ergenekon'un 1 numarasını açıkladı

Balyoz davasında, sanık emekli albay Cemal Temizöz, gizlilik kararı nedeniyle açıklanmayan Ergenekon şemasındaki 1 numaranın emekli orgeneral Çetin Doğan olduğunu iddia etti. 


Balyoz davasının iddianame sırasına göre bir no'lu sanığı olan emekli Orgeneral Çetin Doğan, Ergenekon yargılamasını yapan mahkeme tarafından gizli tutulan Ergenekon şemasında kendi adının da geçtiğini iddia etti. Emekli Albay Cemal Temizöz de "Evet, Çetin Doğan'ın da adı var. 1 numara." dedi.

İstanbul 10.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasında, emekli Albay Cemal Temizöz görev yaptığı dönemde Türkiye gündemindeki önemli soruşturmalar ve operasyonlarda görev aldığını söyledi. Şemdin Sakık operasyonunun bunlardan biri olduğunu belirten Temizöz, Terör örgütünün kurtarılmış bölge olarak gördüğü yerleri geri alıp devlete kazandırdıklarını ileri sürdü.

Kayseri'de Jandarma Komutanlığı yaparken ordu içine sızan ve askerler aleyhine delil üreten bir çetenin hücresini ortaya çıkardıklarını anlatan Temizöz, bu çeteye karşı mücadele ettikleri için hedef alındıklarını iddia etti. Bu çetenin, kendisini hiç aleyhinde ifade vermesi için gizli tanık ayarladığını ifade eden Temizöz, "Bunlar devletin imkanlarını kullanıyorlar. Sayın Başbakan da bu yapıdan rahatsız olmaya başladı, 6 Haziran 2012 günü ATV'de bir açıklama yaptı." ifadesini kullandı.

Temizöz, 2001 yılında Ergenekon şemasını Emniyet Müdürü Sabri Uzun'un önüne getiren polis şefinin, Diyarbakır'da yargılandığı davada kendisi aleyhine gizli tanık ayarladığını öne sürdü. Bu sırada adı geçtiği için emekli Orgeneral Çetin Doğan, bulunduğu yerden söz almadan Ergenekon şemasında kendi adının da geçtiğini söyledi. Cemal Temizöz de "Evet, Çetin Doğan'ın da adı var, 1 numara. Ergenekon mahkemesi bu şemayı bir türlü açmıyor, gizli tutuyor." iddiasında bulundu.

Temizöz, gelinen aşamada delillerin tartışılmasını ve bu delillerle yüzleşilmesi gerektiğini ifade ederek, "Mahkeme adalet ve bilimi dışarı atmamalı. Alınan TÜBİTAK raporunu mahkeme reddederek tekrardan isteseydi. Bugün yeni rapor talep eden bütün sanıkların sesini kısacaktınız." diye konuştu.

YAŞ kararıyla emekliliğe sevk edilen tutuklu sanık Tuğgeneral Ali Aydın da 2007-2009 yılları arasında Kayseri Jandarma Bölge Komutanı olarak görev yaptığını belirterek konuşmasına başladı. Aydın, 2009 yılı Mart ayında Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen faili meçhul cinayetler davasına ilişkin soruşturma kapsamında Kayseri'de gözaltına alındığını söyledi.

Kendisinin Cemal Temizöz'ü yetkililere teslim etmediği ve zorluk çıkardığı şeklinde haberler yayınlandığını belirten Aydın, "Böyle bir şey mümkün mü? Ben yasal süre içinde albayımı Diyarbakır'a gönderdim." şeklinde konuştu.

28 Şubat sürecinde irticacılıkla suçlandığını belirten Aydın, "Her dönem darbelerin mağduru olmuş birisinin darbecilikle yargılanması akılla, mantıkla, vicdanla hiç bağdaşır mı? Kuzu çobanlığından geldim. Devletim beni okuttu, subay yaptı. Ben nasıl bu devlete ihanet edeyim? Ali Aydın, namı değer 'Yörük Ali' ne yaptı? İftira ve sahte belgelerle 36 yıldır taşıdığım üniformam, rütbem çalındı. YAŞ'ta emekliliğe sevk edildim.'' dedi.

Daha sonra Mahkeme Başkanı Ömer Diken, "Duygusal konuştuğunuz için bölmedim. Yaz döneminde sizin görev yaptığınız yerlerden birinde bulundum. Astlarınız sizi çok seviyor. 'Denetime geldiğinde sevinirdik' dediler." açıklamasını yaptı.

Mahkeme Başkanı Ömer Diken, sanık savunmalarının ardından saat 17.15'te savunmaların alınmasına ara vererek mahkemeye ulaşan yazıları ve belgeleri okudu. Ardından da Diken, "Mahkememizin Çağlayan'da devam eden diğer davalar için hakim eksiği var. Bu nedenle Balyoz davasını yürüten üye hakimlerden o davaya bakacak olan heyette yer alacak olan hakimler var. Bu nedenle duruşmayı 31 Ağustos, 3 ve 4 Eylül tarihlerinden de yapıp, ardından da duruşmaları bir süre erteleyeceğiz." şeklinde açıklamada bulundu.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV