banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Ermenistan uçağı indirildi

Suriye yolundaki Ermenistan’a ait bir kargo uçağı daha Erzurum’a indirildi.

08 Kasım 2012 Perşembe 10:56
Ermenistan uçağı indirildi
banner264
Ermenistan uçağı indirildi
Suriye yolundaki Ermenistan’a ait bir kargo uçağı daha Erzurum’a indirildi.
Ekim ayının ortalarında, Ermenistan'dan Şam'a giden bir başka kargo uçağı Erzurum Havaalanı'na indirilmiş ve yaklaşık 8 saat süren arama çalışmaları sonunda uçağın gidişine izin verilmişti. Yeni gelişme bu sabah saatlerinde yaşandı ve yine Ermenistan'a ait bir kargo uçağı bugün saat 06.10'da Erzurum Havalimanı'na indirildi. İndirilen uçak arama sonrası Halep'e doğru yola çıktı.

ULUSLARARASI HAVACILIK KURALLARI GEREĞİ İNDİRİLDİ
Suriye'ye insani yardım götürdüğü iddiasındaki kargo uçağının, uluslararası havacılık kuralları gereği indirildiği belirtilirken, uçaktaki aramalar sürüyor.
Basın mensuplarının görüntü almaması için uçağın çevresi iş makineleri ile kapatıldı. Aramalara sivil savunmanın biyolojik uzmanlarının da katıldığı kaydedildi.
VALİ AÇIKLAMA YAPMADI
Uçakta arama yapmak üzere Gümrük, 9'uncu Kolordu Komutanlığı'ndan mühimmat konusunda uzmanlar, Emniyet Müdürlüğü'nden arama ekipleri ile sağlık görevlileri hazır bulundu. Uçaktaki 9 kişi oldukları belirtilen mürettebattan sadece birinin inmesine izin verildi. Havalimanına gelen Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan konu ile ilgili açıklama yapmadı.

İLK BELİRLEMELERE GÖRE GIDA MALZEMESİ VAR
Kargo uçağı, kontrol amacıyla indirildiği Erzurum Havalimanı'nda polis, jandarma ekipleri ve uzman köpek eşliğinde aranıyor. Suriye'nin Halep kentine insani yardım malzemesi götürdüğü öğrenilen uçaktan indirilen koliler, x-ray cihazından geçirilerek kontrol ediliyor.

HALEP'E DOĞRU YOLA ÇIKTI
İlk belirlemelere göre kolilerde gıda malzemesi bulunduğu, yapılan aramanın ardından uçağın kalkışına izin verileceği belirtildi. Arama biten uçak Halep'e doğru yola çıktı

Yetkililer, konuyla ilgili açıklamayı Dışişleri Bakanlığı'nın yapacağını bildirdi.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV