banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
30 Nisan 2024 Salı

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Eurovision kuralları değişti, gözler TRT'de

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in veto ettiği Eurovision, yeni kurallarla yoluna devam edecek.

23 Eylül 2013 Pazartesi 14:48
Eurovision kuralları değişti, gözler TRT'de
banner229
Eurovision kuralları değişti, gözler TRT'de
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in veto ettiği Eurovision, yeni kurallarla yoluna devam edecek.
Türkiye'nin ilk olarak 1975 yılında çıktığı Eurovision yolculuğu, oy satın alma ve rüşvet iddiaları nedeniyle iki yıldır sekteye uğramıştı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin geçen yıl yaptığı, 'Eurovision'a katılmıyoruz' açıklaması ile herkesi şaşırtmıştı. Bu yıl da kararını değiştirmeyen Şahin, kurallar değişmediği sürece Türkiye'nin Eurovision'da yer almayacağını söylemişti.
ŞAHİN 'DAĞ'IN UMRUNDAYMIŞ!

Kimi, 'Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış. Avrupa'nın da çok umrunda sanki' sözleriyle tepkisini dile getirirken kimi isimler de İbrahim Şahin'in kararını 'tuhaf' olarak yorumlamıştı. Bir grup ise internette, 'ham çökelek’i bilmeyen bir tane insan evladı gösteremezsiniz bu ülkede; o aslında bir fenomendir.' diyerek, 'Atilla Taş Bizi Eurovision'da Temsil Etsin' kampanyası başlatmıştı.
JÜRİ OYLARI ŞEFFAF OLACAK

Bu tartışmalar sürerken Eurovision cephesinde ilginç bir gelişme yaşandı. İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan 2014 Eurovision şarkı yarışması toplantısından, 'yeni kurallar' kararı çıktı. Buna göre; Kopenhag'da yapılacak yarışmada yüzde 50 tele oylama, yüzde 50 jüri oyu ağırlığı değişmedi. Ancak yeni kurallara göre jüri oylarının daha şeffaf olacağı açıklandı. Katılımcı ülkeler kendi ülkelerindeki jüri üyelerini yarışmadan önce 1 Mayıs 2014 tarihinde ilan edecek. Ayrıca EBU, her jüri üyesinin tekil olarak verdiği oyları final yarışmasından sonra yayınlayacak.
TEMSİLCİ DE DEĞİŞİKLİĞİ 'YERİNDE' BULDU

Eurovision temsilcisi Jon Ola Sand, yeni kuralları "Başarılı bir yarışma için kuralları sıkılaştırıp açıklığı artırmak önemli" diye yorumladı. İbrahim Şahin, tele oylama ile jüri oylarının yüzde 50'ye 50 olmasına karşı çıktıklarını söylemişti. EBU'nun değişikliği TRT'nin taleplerini karşılamasa da şeffaflık getiriyor.
GÖZLER TRT'DE

Bu durumda TRT'nin itiraza devam edip etmeyeceği ya da yeni şartlar öne sürüp sürmeyeceği henüz bilinmiyor. Geçtiğimiz günlerde Twitter'da başlatılan bir kampanya'da da, TRT'nin tutumu nedeniyle diğer özel tv kanallarına Eurovision yayını için EBU'ya üye olma ve TRT'nin yerine geçmeleri çağrısı yapılmıştı. Bu yılki Eurovision şarkı yarışması 6, 8 ve 10 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV