banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Fethiye'de helikopter düştü

Fethiye'de yangına müdahale için havalanan bir helikopter düştü.

09 Ağustos 2012 Perşembe 15:56
Fethiye'de helikopter düştü
banner229
Muğla'da helikopter düştü!

Köyceğiz'deki yangına müdahale için Fethiye'den havalanan bir helikopter düştü. 5 mürettebat hayatını kaybetti.

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Çövenli köyü yakınlarında çıkan orman yangınını müdahale etmek için Fethiye’den havalanan helikopter düştü.

Edinilen bilgiye göre, Köyceğiz'e bağlı Çövenli köyü yakınlarındaki ormanlık alanda bugün saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını başladı.

Orman yangınına müdahale için Fethiye Orman İşletmesi'nden havalanan yangın söndürme helikopteri ile Köyceğiz'in Çövenli Köyü yakınlarındaki Odmanlar Tepesi bölgesinde irtibat kesildi. Bölgedeki köylüler helikopterin düştüğünü belirtmesi üzerine, helikopterin düştüğü iddia edilen bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Yangın sezonu öncesinde Rusya’dan kiralanan yangın söndürme helikopteri, geçtiğimiz Mayıs ayında Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde göreve başlamıştı. Mayıs ayında geniş katılımlı bir törenle tanıtılan helikopter, bir de test uçuşu gerçekleştirmişti.

5 PERSONELİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Köyceğiz’deki yangına müdahale için Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nden havalanan yangın söndürme helikopterinde 3’ü Rus ve 2’si Türk olmak üzere toplam 5 personelin bulunduğu kaydedildi. Alev alev yanan helikopterde bulunan Türk pilot Atıf Ateşok, orman muhafaza memuru Orhan Çelik, Rus personel Alexander Gavrilov, Nikolay Atepalikhin ile Sergey Khorokhorin yaşamlarını yitirdi.

DAHA ÖNCE DE YARALI ATLATMIŞ

Düşen helikopterde bulunan Türk pilot Atıf Ateşok’un, Antalya’nın Kaş İlçesi’nde 28 Ağustos 2006 tarihinde çıkan bir yangına müdahale ettiği sırada su alırken teknik arıza nedeniyle düşen yangın söndürme helikopterinde bulunduğu ve olaydan yaralı kurtulduğu ortaya çıktı. 2006 yılında düşen helikopterin de KA-32 tipi Rus yapımı söndürme helikopteri olduğu bildirildi.

Çıkan orman yangınının söndürüldüğü, helikopterin de soğutma çalışmaları sırasında düştüğü belirtildi.

2.5 TON SU TAŞIYABİLİYOR

Rus Kamov şirketinin imalatı olan KA-32 tipi helikopter, Sovyetler Birliği döneminde donanma gemilerinde kullanılmak üzere tasarlandı. İki adet rotor olarak adlandırılan ana pervaneye sahip helikopterde, kuyrukta yönlendirme amaçlı ayrı bir pervane bulunmuyor. Rusya her yıl çok sayıda helikopterini çeşitli Avrupa ülkelerine yangın söndürme uçuşlarında kullanmak üzere kiralıyor. Bu helikopterler, taşıdığı kova sistemi ile suyu alarak yangın bölgesine götürüyor. KA-32 tipi helikopter, özel sistemle 2,5 ton su taşıyabiliyor.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ:

Motor Tipi: 2 adet Ka-27PL

Motor Gücü: 1645kW

Maksimum Seyir Sürati: 250 km/saat

Menzili: 800 km

Havada Kalış Süresi: 4 saat 30 dakika

Boş Ağırlığı:6 bin 500 kg.

Maksimum Kalkış Ağırlığı: 12 bin 600 kg.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV