banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

General Özkürkçü'den zehir zemberek veda mektubu

Yüksek Askeri Şûra’da kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos itibariyle emekliye sevk edilen Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, 6 yıl muhatap olduğu basın mensuplarına gönderdiği mektupla veda etti.

25 Ağustos 2017 Cuma 07:40
General Özkürkçü'den zehir zemberek veda mektubu
banner299
General Özkürkçü'den zehir zemberek veda mektubu

Beylikdüzü Tabela


Yüksek Askeri Şûra’da kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos itibariyle emekliye sevk edilen Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, 6 yıl muhatap olduğu basın mensuplarına gönderdiği mektupla veda etti. Özkürkçü "Bu çok uzun süreçte maruz kaldığım haksız ithamları, yalanları ve vefasızlıkları artık bir kenara koyarak son sözümü söylüyorum; devlet anamdır, babamdır, eşimdir, kızlarımdır, namusumdur" dedi.
Genelkurmay’da 2011’de şube müdürü, 2012’den bu yana da daire başkanı olan Özkürkçü, 15 Temmuz’da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la birlikte rehin alınmış ve darbe girişimcileri tarafından darp edilmişti. Görevini dün devreden Özkürkçü, gazetecilere gönderdiği mektupta özetle şunları ifade etti:

ŞEREFSİZLERCE DERDEST EDİLDİM

Hep açık sözlü oldum; yüreğimden ne geçiyorsa direkt söyledim, bundan da zaman zaman zarar gördüm. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi  

Genelkurmay Karargahında asker elbisesi giyen şerefsizlerce derdest edildim, direndim, mücadele ettim, iki hainden şiddetli darplar aldım. O anlarda şahsım için zerre korku hissetmedim ama devletim için çok endişe ettim. Umarım ki bu şerden de devletimiz hayırla çıkacaktır.

ZİNHAR YALANA, DOLANA BAŞVURMADIM

Yerimi, makamımı kaybederim korkusuyla zinhar yalana, dolana başvurmadım. Komutanlarımdan azar işitme, bulunduğum makamı bile kaybetme pahasına hep gerçekleri söyledim. Yanlış veya eksik olduğunu değerlendirdiğim bir konuda komutanlarımın hoşuna gitsin diye, savundukları düşüncelere de ‘Çok güzel, muhteşem, doğrudur’ demedim. Bu çok uzun süreçte maruz kaldığım haksız ithamları, yalanları ve vefasızlıkları artık bir kenara koyarak son sözümü söylüyorum; devlet anamdır, babamdır, eşimdir, kızlarımdır, namusumdur.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV