banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Gezi Parkı'nda Kandil hazırlıkları

Taksim Gezi Parkı'ndaki inşaat çalışmalarına karşı protestolarla başlayan gösteriler 9. güne girerken, bu geceki Miraç Kandili için de direnişin merkezi haline gelen Gezi Parkı'nda bir hazırlık var.

05 Haziran 2013 Çarşamba 12:39
Gezi Parkı'nda Kandil hazırlıkları
banner311
Gezi Parkı'nda Kandil hazırlıkları
Taksim Gezi Parkı'ndaki inşaat çalışmalarına karşı protestolarla başlayan gösteriler 9. güne girerken, bu geceki Miraç Kandili için de direnişin merkezi haline gelen Gezi Parkı'nda bir hazırlık var.

Saat 21:00'de Kur'an okunacak, Kandil simidi dağıtılacak
Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçlık alanın, buraya tarihi Topçu Kışlası ve alışveriş merkezi inşa edilmesi için kaldırılmasına yönelik inşaat çalışmalarına karşı direnişle başlayan gösteriler 9. güne girerken, bu geceki Miraç Kandili için de direnişin merkezi haline gelen Gezi Parkı’nda bir hazırlık var.

Dün sosyal medya üzerinde paylaşılan bazı mesajların Gezi Parkı eylemlerine göndermede bulunarak Miraç Kandili’ni hatırlatması üzerine; hem olası provokasyonları önlemek, hem de park alanında 9 gündür mücadele eden her kesim ve inançtan insanın ortaklığını vurgulamak için uyarılar ve Miraç Kandili’ne yönelik hazırlıklar yapılıyor.

“Mülk Allahındır” sloganlarıyla ilk günden itibaren eylemlere ve Gezi Park’taki nöbet bekleyişine katılan ‘Anti Kapitalist Müslümanlar’ da Miraç Kandili için inananları direniş alanına çağırdı.

Dün gece Gezi Park’ta toplanarak eğlenceler düzenleyen kalabalıktaki ‘fısıltı gazetesi’yle yaygın olarak dolaşan, “Yarın Miraç Kandili, daha dikkatli oluyoruz; miting alanında içki içmiyoruz” uyarıları, el ilanları ve ağaçlara yapıştırılan bazı duyurularla da desteklendi.

Yazar İhsan Eliaçık da Twitter hesabı üzerinden, Miraç Kandili nedeniyle alanda Yasin suresi okuyup dua edeceklerini duyurdu. İhsan Eliaçık’ın bazı tweetleri şöyle: “Alanda polis yok, hükümet yok, böyle olunca huzur var... Herkes coşkulu, saygılı, bedava aş, ekmek, su... Türkiye böyle bir şey görmedi.” “Cuma günü Taksim'de Cuma namazı da kılabiliriz. Taksim Platformu’nun kararına göre hareket edeceğiz. Miraç kandilini de onlar söyledi.” “Taksim+Gezi parkı+Civarlar ucsuz bucaksız bir kalabalık vardı. Kaç kişi eder bu alan feleğim şaştı.” “Çarşı gurubu da Taksimdeki Miraç programına gelecek, neler üretecekler merak ediyorum.

 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV