banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Gizli Tanıktan Askere Şok Suçlama

İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davasında, daha önceden çağrılan gizli tanıktan askere şok suçlama!

12 Eylül 2011 Pazartesi 22:30
Gizli Tanıktan Askere Şok Suçlama
banner264
Gizli Tanıktan Askere Şok Suçlama

İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davasında, daha önceden çağrılan gizli tanıktan askere şok suçlama!
"Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri" davası ile birleştirilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasında, daha önceden çağrılan "gizli tanık Ethem"in beyanları alındı. Gizli tanık Ethem'den askere şok bir suçlama geldi! Ethem, TSK'nın terör örgütü mensuplarına yardım ettiğini iddia etti.

MAHKEME BAŞKANI KAZARA DEŞİFRE ETTİ
Birleştirilen Islak İmza-İndernet Andıcı davasında ifade veren gizli Tanık Ethem'in, savcılıkta verdiği ifadeyi usulen okuyan Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese ifade tutanağında yer alan Gizli Tanık Ethem'in açık ismini yanlışlıkla söyledi. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..
Duruşmada söz alan tutuklu sanık Dursun Çiçek, ifadesi alınacak olan "gizli tanık Ethem"in dinlenmesinin dava açısından bir gerekliliği olmadığını belirterek, "Tanık Erzincan soruşturmasının tanığıdır. Bizim davamızdaki sanıklarla ilgili bir beyanı yoktur. Onun için dinlenilmesine gerek yoktur. Tanığın dinlenmesine itiraz ediyoruz" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, bu yöndeki itirazları reddederek, gizli tanığın duruşmada dinlenilmesine karar verdi.

Bunun üzerine mahkeme katibi ile birlikte başka bir odada ses ve görüntüsü bozularak salona aktarılan gizli tanığın video konferans yöntemiyle ifadesi alındı.

"TSK MENSUPLARININ ÖRGÜTE YARDIM ETTİĞİNİ BİLİYORUM"

"Gizli Tanık Ethem", Erzincan merkeze bağlı Yaylabaşı bölgesinde korucu olarak görev yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Görev yaptığım bölgede Yaylabaşı Jandarma Karakol Komutanı Murat astsubay ile sık sık görüşüyorduk. Korucubaşı Kemal, ifademe konu olan olayların olduğu zamanda kendisine yeni bir silah almıştı. Bu silahı denemek için Murat astsubay ve beraberindekilerle bir atış alanına gittik. Bu karakolun her zaman kullandığı atış alanından farklı bir bölgedeydi. Atış alanında Murat astsubay, karakol askerlerine atış yaptırdıktan sonra onları yolladı. Biz atış yapmaya devam ettik. Askerlerin atış taliminden sonra biz bomba atar, biksi, G-3 ve Kalaşnikof gibi silahlar kullanarak ateş ettik. Bomba atarla atış yaparken hedef gözetmeksizin atış yapmamızın doğru olmadığını Murat astsubaya söyleyerek daha dikkatli ve hedef gözeterek atış yapmamız gerektiğini, kar birikintilerinin içine düşen bazı mühimmatların patlamadığını söyledim. Murat astsubay bir an önce mühimmatları bitirerek karakola dönmemizi istediğini söyledi. Hedef gözetmeye gerek olmadığını, mühimmatların zimmet fazlası olduğunu, imha edilmesi gerektiğini söyledi. Yaklaşık 1,5-2 sandık bomba atar mermisi attıktan sonra oradan ayrıldık."

Kendisinin bölgede ülkücü olarak bilindiğini belirten "gizli tanık Ethem", Murat astsubay, bazı korucular ve karakolun askerleriyle birlikte intikale gittiklerini söyleyerek, Tunceli, Erzincan ve Ovacık'ın sınır oluşturduğu dağlık bir bölgede araçlardan indiklerini, önemli komutanların olduğu bir heyet kendileriyle buluşacağı için çevre güvenliği aldıklarını kaydetti.

ASKERİN TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINA YARDIM ETTİĞİNİ BİLİYORUM

Gelen komutanların, arkasında mühimmat olan bir araçla yukarı doğru devam ettiklerini belirten "gizli tanık", "Dönerken arkası boşalmıştı. Aynı dağın diğer yamacında yaylacılık yapan çobanlar var. Bunlar PKK'ya yardım ederler, sürekli yayladadırlar. Hatta bu insanların koyunlarını sınırdan geçirmelerine yardım bile ediyorlardı. Araçlardaki mühimmatın bunlara verildiğini düşünüyorum. Savcı bana, 'Mühimmatı gömmüş olabilirler mi?' diye sormuştu. Araçta boş malzemeler vardı, ne olup bittiğini net olarak bilmiyorum. Silahlı Kuvvetler mensubunun terör örgütü mensuplarına yardımcı olduğunu biliyorum" dedi.



 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV