banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
21 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Hasip Kaplan'ın provokatör foyası

Kaymakama saldırıyla ilgili suç duyurusu yapan vatandaşlar BDP’li Kaplan’ın provokatörleri yönlendirdiğini iddia etti.

02 Ocak 2012 Pazartesi 13:34
Hasip Kaplan'ın provokatör foyası
banner299
Hasip Kaplan'ın provokatör foyası

Kaymakama saldırıyla ilgili suç duyurusu yapan vatandaşlar BDP’li Kaplan’ın provokatörleri yönlendirdiğini iddia etti.
Kaymakam Yavuz’u linç etme girişimiyle ilgili vatandaşların ifadeleri, BDP’li Hasip Kaplan’ın olaylardaki etkisini ortaya koydu.

Sınırda 35 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında taziye ziyaretine giden Uludere KaymakamıNaif Yavuz’un nasıl linç edilmek istendiği ortaya çıktı. Vatandaşların ifadeleri, BDP’li Hasip Kaplan’ın öfkeli kalabalığı linç için nasıl organize ettiğini ortaya koydu. Bugün Gazetesi'nin haberine göre; Kaplan’ın “Kaymakamı kaçırmayın, dün 35 kişiyi öldürttü bugün taziyeye gelmiş” diyerek provokasyonun fitilini ateşlediği öne sürüldü. Kaymakamın taziye çadırına girmesi ile birlikte Kaplan ve yanındakilerin sözlü tacizinemaruz kaldığını anlatan vatandaşlar, olay çıkmaması için yapılan sağduyu çağrılarına karşılık Kaplan’ın duyarsız kaldığını vurguladı. Kaymakamın bakanların taziye çadırını ziyaret etmek istediğini söylemesi üzerine Kaplan’ın “Gelmesinler, gençler bu konuda çok dolu, kimse onları durduramaz, olacaklardan sorumlu değilim” diyerek tehdit gibi sözler sarf ettiği belirtildi. İşte vatandaşların taziye için halı sahada kurulan alanda yaşadıkları üzerine tanık olarak verdikleri tüyler ürperten o ifadeler:

BENZİN DOLDURDULAR

Kaymakam bey, bakanlarımızın vefat edenlerin yakınlarıyla görüşmek istediğini söyledi. Hasip Kaplan “Taziyeye gelmeyin demiştik niye geldiniz, gelmeseydiniz ya, çıksın dışarı, biz burada istediğimizi yaparız” diye bağırdı. “Gençler bu konuda çok dolu, kimse onları durduramaz, olacaklardan sorumlu değilim” dedi. Aileler, Kaplan’a “Cenazeler gömülene kadar tüm organizasyonu siz yaptınız, biz sizin dediğiniz her şeyi yaptık, bu sefer de siz bizim dediğimizi yapın burada olay çıkartmayın, bakanlar gelsin bu katliamı görsünler ve milletin derdine çare bulsunlar” dedi. Buna karşılık Kaplan, “Gelmesinler, bu insanların acısı büyüktür ben gençlere hakim olamam” yanıtını verdi. YunusÖrek, taziye yerini kiraladıklarını, organizasyonu yaptıklarını bu nedenle taziye yerine kimin gelip kimin gelmeyeceğine kendilerinin karar vereceğini söyledi. Şahısları ikna etmeye çalışırken kardeşim ve akrabalarım beni arayıp dışarıda gençlerin ellerine taş ve sopa aldıklarını hatta bir kısmının pet şişelere benzin doldurduğunu söyledi.

Kaplan, İrfan Enç adlı şahsa “Kaymakamdan başka gelen olmayacak ona göre gereğini yapın” gibi bir şey söyledi. Bir şahıs Kaplan dışında hiç kimseyle muhatap olmuyordu. Ona danışılmadan da hiçbir karar verilmiyordu. Bu olsa olsa KCK’lıdır dedim.

HEDEF GÖSTERDİ

Biz taziye yerinden ayrılmadan hemen önceHasip Kaplan dışarıya çıktı ve hemen geri geldi.Dışarıya çıkmak için ayağa kalktık ve Kaplan yanında bulunan gençlere “Kaymakamı kaçırmayın, dün 35 kişiyi öldürttü bugün taziyeye gelmiş” dedi. Ben söylediği bu sözleri net olarak duydum. Gençlere bu şekilde kaymakambeyi hedef gösterdiğine bizzat şahit oldum, bu esnada kaymakam bey dışarı çıktığında bir grup taş ve sopalarla kaymakama saldırdı.

DIŞARI ÇIKTI SALDIRI OLDU

Hasip Kaplan yanında bulunan kişilere bakanları kastederek “Niye gelmişler, ne işleri varmış burada” şeklinde sözler söyledi. Kaplan olaylara mani olamayacağını, olay çıkmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Vefat edenlerin aileleri Kaplan’ı ikna etmeye çalıştı ancak şahıs ikna olmayınca ölenlerin yakınlarından birisi, “Biz sizin dediklerinizi yaptık, siz de bizim dediklerimizi yapın, olay çıkarmaya çalışmayın” diye bağırdı. Hasip Kaplan “Gençleri kontrol edemem” deyince acılı yakın, “Sizin bir şey yapmanız gerekmez, siz olay çıkarmayın, gerisini biz hallederiz” şeklinde cevap verdi.Halk arasında Kaplan’ın yanındaki kişilere “Kaymakamburadan sağ çıkmasın” gibi sözler söylediği konuşulmaktadır. Kaymakam beye saldırı, Kaplan dışarıya çıkıp 2 dakikaya kadar kalıp geri geldikten sonra yapıldı. 2 dakikalığına dışarı çıkıp girmesi garip bir durumdu.

Sen dedin PKK bayrağı astık

Hasip Kaplan “Bakanların gelmesini istemiyorum, kesinlikle bu çadıra girmesinler, yoksa olay çıkartırız” dedi. Bunun üzerine vefat edenlerden birinin yakını Kaplan’ın yanına geldi ve “Biz senin dediğini yaptık, PKK bayraklarını astık, tabutların üstüne koyduk, sen de bizim dediğimizi yap, olay çıkartma kargaşa olmasın” dedi. Ancak Kaplan ikna olmadı ve “Ben sizin dediğinizi yapmayacağım” diye bağırdı. Acılı adam olay çıkmasını istemediğini ve gerekirse taziyeyi evlerinde yapacaklarını söyledi. Kaplan yine ikna olmadı.

Kaplan hakkında suç duyurusu

Şırnak’ın Uludere İlçesine bağlı Şenoba Belediye Başkanı Sabri Babat ve 5 vatandaş Uludere Kaymakamı Naif Yavuz’a düzenlenen saldırıda “halkı kışkırttığı” gerekçesiyle BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan hakkında Uludere Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yavuz’un da davada taraf olacağı öğrenildi. Kaplan’ın bölgeyi ziyaret eden bakan ve milletvekillerini de telefonla arayarak “Gelmeyin, can güvenliğiniz yok” diyerek üstü kapalı bir şekilde tehdit ettiği iddia edildi. Linç girişimi olayı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 6 kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV