banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
11 Mayıs 2024 Cumartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

“Hayata Dönüş” davasında savcıya 1 yıl hapis

"Hayata Dönüş” operasyonu ile ilgili soruşturmayı geciktirdiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ali İhsan Demirel'e 1 yıl hapis cezası verildi.

09 Nisan 2015 Perşembe 02:57
“Hayata Dönüş” davasında savcıya 1 yıl hapis
banner299
“Hayata Dönüş” davasında savcıya 1 yıl hapis
"Hayata Dönüş” operasyonu ile ilgili soruşturmayı geciktirdiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ali İhsan Demirel'e 1 yıl hapis cezası verildi.

Kamuoyunda "Hayata Dönüş” operasyonu olarak bilinen 2000 yılındaki cezaevi isyanlarının bastırılmasıyla ilgili soruşturmayı geciktirdiği iddiasıyla hakkında dava açılan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ali İhsan Demirel, Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nde yargılandı.

Sanık Demirel'in vareste tutulduğu için katılmadığı duruşmaya, müdahil avukatları ile Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi'nden gözlemci katıldı.

Duruşmada kararı açıklayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Bahri Demirel, Ali İhsan Demirel'in ihmali davranışla görevi
kötüye kullanma suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 257/2. maddesi uyarınca, suçun işleniş biçimi, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı, failin kasta dayalı kusurunun yoğunluğu dikkate alınarak üst sınırdan 1 yıl hapis cezası verilmesine karar verildiğini bildirdi.

Demirel, savcı hakkında verilen cezanın ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına hükmedildiğini de açıkladı.

Tabela

TCK'nın "görevi kötüye kullanma" suçunu düzenleyen 257. maddesinin ikinci fıkrası, "Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmünü içeriyor.

KARARA İTİRAZ

Müdahil avukatlarından Ömer Kavili, sanık savcının hiçbir iş yapmamak suretiyle ihmal değil, bazı aktif yazışma yapması karşısında Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararları çerçevesinde aktif davranışta bulunarak, görevi kötüye kullanmak suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında daha ağır bir ceza verilmesi istemiyle kararı temyiz edeceklerini bildirdi.

NE OLMUŞTU?
19 Aralık 2000 tarihinde cezaevlerindeki açlık grevleri ve eylemleri bitirmek amacıyla başlatılan operasyonlar çatışmaya dönüşmüştü. Toplam 20 cezaevinde 10 bin güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonda 2'si asker 30'u tutuklu 32 kişi hayatını kaybetmişti. Olay esnasında yüzlerce tutuklu ve hükümlü yaralanmış, çıkan yangınlarda ise binlerce kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılmıştı. Türkiye tarihine geçen olayın
ardından birçok soruşturma açılarak, sorumlular hakkında işlem yapılmıştı. Olayların sona ermesi ile birlikte yüzlerce mahkumun kaldığı cezaevi değiştirilmişti.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV