banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

HSYK'ya açıklama yapma yasağı geldi

Açıklamaları artık, kurul adına Başkan; yani Adalet Bakanı yapacak.

30 Aralık 2013 Pazartesi 11:25
HSYK'ya açıklama yapma yasağı geldi
banner311
HSYK'ya açıklama yapma yasağı geldi
Açıklamaları artık, kurul adına Başkan; yani Adalet Bakanı yapacak.
Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), Adli Kolluk Yönetmeliği'nin değiştirilmesinin ardından yaptığı açıklama tepki çekerken, Adalet Bakanlığı'ndan sürpriz bir adım geldi. HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, daha önceki bakanlar döneminde gönderilen "Yetki devri" yazısında değişiklik yaptı.
AÇIKLAMALARI BAŞKAN YAPACAK

"Yetki Devri Yenilenmesi" yazısıyla Bakan'ın, kurula gönderdiği metinde; "Kurulu yönetme ve temsil etme yetkisi Başkan'a ait olduğundan, HSYK adına yapılacak basın açıklamalarının Başkan tarafından yapılması hususlarında bilgi ve gereğini rica ederim" denildi. Daha önceki yazılarda HSYK adına yapılacak basın açıklamalarında kurul başkanı olan Adalet Bakanı'ndan onay alma şartı vardı.
BAKAN'IN ONAYI BY-PASS EDİLDİ

Habertürk'ün haberine göre; Bu yazıdan sonra HSYK, son olayda olduğu gibi Danıştay başta olmak üzere, süren davalara veya savcılara destek mahiyetinde açıklama yapamayacak. HSYK adına açıklamayı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yapacak. HSYK'nın son açıklamasına dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in onay vermediği; kurulun, bakan onayını by-pass etmek için "Genel Kurul kararı" çıkartma yoluna gittiği öğrenildi.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV