banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜNDEN SON DAKİKA 'SİGARA SATIŞI' AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığının son dakika genelgesinde kritik sigara, alışveriş ve hafta sonu ayrıntıları yer aldı.

05 Mayıs 2021 Çarşamba 12:18
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜNDEN SON DAKİKA 'SİGARA SATIŞI' AÇIKLAMASI
banner322
GENELGEDE KRİTİK DETAY

İçişleri Bakanlığının son dakika genelgesinde kritik sigara, alışveriş ve hafta sonu ayrıntıları yer aldı. İçişleri Bakanlığı, zincir ve süpermarketler dahil vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürünün satışının yapılamayacağını duyurdu. Bununla birlikte sosyal medyada sigara satışı ve hafta sonu yapılacak alışverişlerle ilgili önemli iddialar ortaya atılırken İçişleri Bakanlığı sözcüsü İsmail Çataklı'dan son dakika açıklamaları geldi.
İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgede zincir market ve süpermarketler dahil vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürünün satışının yapılamayacağı açıklandı.
Tabela

GENELGE 81 İL VALİLİĞİNE GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen market tedbirleri konulu genelge ile tam kapanma sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili usul ve esaslar belirlendi. Bu kapsamda daha önce illere gönderilen ve sokağa çıkma kısıtlaması sırasında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan işyerleri dışında tüm ticari işletme, işyeri veya ofislerin kapalı olacağının belirtildiği İçişleri genelgesinde, vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı olacak şekilde bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcıların tam kapanma döneminde 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceğine, zincir ve süpermarketlerin pazar günleri kapalı kalacağına yeniden aktarıldı.

Son dakika genelgesinde, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan yeni tedbirler duyuruldu.

Buna göre, marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek. 7 Mayıs Cuma gününden itibaren marketlerde temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri satılabilecek. Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuvar, ev tekstili, oto aksesuvar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına asla izin verilmeyecek.

İçişleri ayrıca 81 il valiliğine "Pazar Yerleri" konulu genelge de gönderdi. Genelgeye göre, 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak.

Sigara satışı yasaklandı mı?

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜNDEN SON DAKİKA 'SİGARA SATIŞI' AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı, tam kapanma dönemi süresince sigara satışı yapılmayacağına ilişkin iddiaları yalanladı Milyonlarca kişinin "Sigara yasaklandı mı?" sorusuna aradığı yanıt İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı'dan geldi. Tezviratlara dikkat çeken Çataklı, market tedbirlerine yönelik son yayınlanan genelgede, sigara yasağına ilişkin bir kısıtlama olmadığını bu yöndeki tezviratların sosyal medya dedikodusundan ibaret olduğunu kaydetti.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV