banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

İlk yerli savaş gemisi Heybeliada

Tüm tasarımı Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilen savaş gemisi Heybeliada F 511 tanıtıldı.

14 Ekim 2011 Cuma 17:01
İlk yerli savaş gemisi Heybeliada
banner321
İlk yerli savaş gemisi Heybeliada
Tüm tasarımı Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilen savaş gemisi Heybeliada F 511 tanıtıldı.
Tamamı Türk mühendisler tarafından dizayn edilen Türkiye'nin ilk yerli savaş gemisi Heybeliada F 511 bugün basın mensuplarına tanıtıldı.

HEYBELİADA TANITILDI
Milli Gemi (MİLGEM) projesi kapsamında inşaa edilen Heybeliada F 511 korvet sınıfında olmasına rağmen oldukça üstün özelliklere sahip bulunuyor. Bir üst sınıf olan fırkateynlere neredeyse eş düzeyde teknolojik özellikler ve silahlarla donatılan Heybeliada bugün basın mensuplarına gezdirildi.

İLERİ TEKNOLOJİYE SAHİP
Heybeliada'nın kalbini oluşturan Savaş Harekat Merkezinde seyir subayları en ufak gelişmeleri bile elektronik ekranlardan an be an takip ederken gelebilecek tehlikeler önceden tespit edilebiliyor. Oluşturulan radar sistemi sayesinde de Heybeliada'nın radara yakalanma riski en aza indirilebiliyor. Personelin güvenli ve rahat seyir edebilmesi için ise gemide dinlenme salonları ve ev ortamını aratmayacak yatakhane bölümleri bulunuyor. Bunun dışında ilk milli savaş gemisi Heybeliada'nın vurucu gücü ise oldukça yüksek özellikleri barındırıyor. Gemide verilecek harekat görevlerini icra edebilmek için; Hava, su üstü, su altı ve elektronik harp maksatlı gelişmiş hedef arama ve takip sistemleri, Su üstü ve hava hedeflerine karşı güdümlü mermi ve top sistemleri, su altı hedeflerine karşı torpido sistemi, elektronik destek ve lazer ikaz sistemi ile RF/lazer çıkış yapan radar güdümlü mermiler tespit imkanı ve ileri teknoloji muhabere sistemleri bulunuyor.

TAHRİP GÜCÜ YÜKSEK FÜZELERİ BULUNUYOR
Gemide görevli seyir subayları gazetecilere gemiyi gezdirirken detaylı bir şekilde gemiyle ilgili özellikler hakkında bilgi verdi. Üzerinde bir de helikopter pisti bulunan Heybeliada F 511 ayrıca 30 deniz mili hıza ulaşabilme yeteneğine de sahip bulunuyor. Heybeliada F 511 güverte kısmındaki tahrip gücü yüksek füzelerle de düşmana korku veriyor. İstanbul Tersane Komutanlığında kıyıda demirli bulunan ve basın mensuplarına bugün tanıtımı yapılan Heybeliada F 511'in hemen yanı başında ise projesin ikinci gemisi Büyükada F 512'nin inşaası ise hızlı bir şekilde devam ediyor. Basın mensupları bugün İlk Milli Savaş gemisi Heybeliada'yı görüntüledikten sonra gemideki görevli subaylarla birlikte Heybeliada'nın helikopter pistinde birde hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV