banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
10 Mayıs 2024 Cuma

GNL Reklam Bir Adım Önde

IŞİD'in rehin aldığı şoför sayısı 32 oldu

Dün Irak'ın ikinci en büyük kenti Musul'u ele geçiren ve Kerkük'e de saldıran Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) rehin aldığı Türk şoför sayısı 32'ye yükseldi.

11 Haziran 2014 Çarşamba 11:11
IŞİD'in rehin aldığı şoför sayısı 32 oldu
banner266
IŞİD'in rehin aldığı şoför sayısı 32 oldu
Dün Irak'ın ikinci en büyük kenti Musul'u ele geçiren ve Kerkük'e de saldıran Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) rehin aldığı Türk şoför sayısı 32'ye yükseldi.

tabela neon

Dün de IŞİD militanlarının Türk vatandaşı 28 şoförü rehin aldığı öğrenilmişti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şoförlerin durumuna ilişkin, “Biz, onların bir an önce kurtarılması, en kısa zamanda ailelerine ve ülkelerine kavuşmaları için yoğun bir trafik içindeyiz. Durumlarının iyi olduğunu haber almış olmak şimdilik bizi teselli etti” demişti.

IŞİD, Musul'dan sonra Kerkük'e de girdi

Irak’ın Musul kentinin Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD)
kontrolüne geçmesinin ardından Başbakan Nuri el Maliki, olağanüstü hal ilan edilmesi çağrısında bulundu. Musul’un IŞİD kontrolüne geçmesi nedeniyle Irak Parlamentosu perşembe günü olağanüstü toplanacak. Maliki ayrıca Birleşmiş Milletler, Arap Birliği ve AB'den destek istedi. Kerkük’te de bazı bölgelerin IŞİD’in kontrolüne geçtiği bildirildi.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Musul’un IŞİD’in kontrolüne geçmesinin ardından bir basın açıklaması yaptı. "Musul’un teröristlerin kontrolünde olmasına izin vermeyeceğiz" diyen Maliki, gönüllülere de ’Irak ordusuna katılmaları’ çağrısında bulundu. Maliki, Birleşmiş Milletler BM, Arap Birliği ve Avrupa Birliği’ne de çağrıda bulunarak destek istedi.
Binlerce kişi kaçıyor

Suriye’nin kuzeyinde bazı bölgeleri ve Irak’ta Felluce’yi kontrol eden şeriatçı IŞİD, Irak’ın petrol zengini Musul kentini ele geçirdi. Iraklı güvenlik güçleri, sayıları 3 bin olarak verilen IŞİD’in saldırısı üzerine üniformalarını çıkarıp kaçtı. Binlerce kişi Kürt bölgesine kaçmaya çalışıyor. ABD, Irak’a yardım önerdi.
2 PEŞMERGE TUGAYI TUZHURMATU'DA

Bölgesel Kürt yönetimine bağlı 2 Permerge Tugayı'nın Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesine vardığı bildirildi. Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesi kaymakamı Şellal Abdul Ahmed, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, Peşmerge güçlerinden iki tugayın ilçe merkezine vardığını söyledi. Kaymakam Ahmed, "Bu güçler ilçeyi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından korumak amacıyla geldi. Özellikle ilçenin Süleyman Beg bölgesi ve Yengice, Bastamlı ve Meftul köyleri IŞİD'nin eline geçtikten sonra geldiler" dedi. Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde dün meydana gelen saldırılarda 32 kişi ölmüş ve 191 kişi de yaralanmıştı.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV