banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

İstanbul'da Metrobüs hattı genişliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Metrobüs hattının 52 kilometreye ulaşacağını söyledi

22 Kasım 2011 Salı 22:27
İstanbul'da Metrobüs hattı genişliyor
banner266
İstanbul'da Metrobüs hattı genişliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Metrobüs hattının 52 kilometreye ulaşacağını söyledi


İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2012 yılı bütçesi, oy çokluğuyla meclisten geçti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bütçede yüzde 9'luk bir artış öngörüldüğünü söyleyerek 2012 yılında 7 milyan 300 milyon TL'ye ulaşacağını açıkladı. Metrobüs tartışmalarınında yaşandığı birleşimde Topbaş, Metrobüs hattının yeni eklemelerle 52 kilometreye ulaşacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisinin Kasım ayı 7. birleşimi bugün gerçekleştirildi.

Mecliste belediyenin gelecek yıl bütçesiyle ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a sadece köprü, yol ve kavşak inşa etmediklerini, havasını, suyunu da temizlediklerini belirterek, 2012 yılı bütçesinin geçen yıla oranla yüzde 9'luk bir artışla 7 milyar 300 milyon TL'ye ulaşacağını söyledi.

METROBÜS HATTI 52 KİLOMETREYE ULAŞACAK

Topbaş, metrobüs sistemine Beylikdüzü etabının eklenmesiyle 52 kilometrelik uzunluğa ulaşılacağını belirterek, raylı sistem uzunluğunun yüzde 80 oranında geliştirilerek 81 kilometreye çıktığını söyledi.

Şubat ayında hizmete girecek Kartal-Kadıköy metro hattının Pendik'e uzatılacağını ifade eden Topbaş, Otogar–Bağcılar ve Bağcılar-Olimpiyat Stadı arasındaki raylı sistem çalışmalarının son aşamasına gelindiğini, hattın gelecek yılın baharında hizmete alınacağını anlattı. Topbaş, konuşmasında şunları kaydetti:

''2013 yılının baharında da 5 istasyondan oluşan hafif metro Bağcılar–Kirazlı hattı tamamlanacak. Bunun gibi Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe'yi içine alacak 22 kilometrelik raylı sistem hattı da bitirildiğinde İstanbul ulaşımına büyük katkı sağlanacak. Yenikapı-Bakırköy ve Bakırköy-Beylikdüzü hatlarını da planlamış bulunuyoruz. Yakında bu hatların ihalesine çıkacağız. Ayrıca yine bir müjde olarak Kabataş–Mahmutbey hattının etüt ve projeleri üzerinde çalıştığımızı söylemek istiyorum. Kısacası son 7 yılda raylı sisteme yaptığımız yatırımlar toplamda 9 milyar 639 milyon TL'yi buldu. Ulaşımda ciddi yatırımlar yaptık. Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl bütçemizden yaklaşık 2 milyar 996 milyon TL ayırdık. İETT de bu alanda 539 milyon TL'lik bir yatırım yapacak. Şirketler dahil bu yıl 4 milyar lira civarında yatırım yapacağız. Yüzde 50'lere tekabül ediyor.''

İSTANBUL DEPREME HAZIRLANACAK

Topbaş, depreme karşı güçlendirme konusunda hassas olduklarını belirterek, kurulacak komisyonla deprem konusunda yeni bir süreç başlatacaklarını söyledri. Büyükşehir Meclisi'nin deprem konusunda çalışacağını ve sağlıklı konutların üretilmesinin amaçlandığını anlatan Topbaş, 1 milyon 600 binadan yüzde 60-70'lik bölümünün yenilenmesinin de sürdüğünü söyledi.

CHP Grubu adına konuşan Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Hakkı Sağlam da İstanbul'un depreme hazırlanmasında üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti.

Metrobüsün Türkiye şartlarına uygun olmadığını daha önce söylediklerini ifade eden Sağlam, Beyoğlu'ndaki esnafın mağdur edildiğini, ayrıca belediye şirketlerinin gelir ve gider dengesinin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.




 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV