banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
10 Mayıs 2024 Cuma

GNL Reklam Bir Adım Önde

İşte Balyoz kararı!

Balyoz davasında mahkeme tarihi kararını açıkladı

22 Eylül 2012 Cumartesi 00:24
İşte Balyoz kararı!
banner263
İşte Balyoz kararı!

Balyoz davasında mahkeme tarihi kararını açıkladı

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, 250’si tutuklu 365 sanığın yargılandığı Balyoz Davası’nda karar açıklandı. Mahkeme, Fırtına, Örnek ve Çetin Doğan 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme 3 sanığa 20 yıl, 78 sanığa 18 yıl, 218 sanığa 16 yıl hapis cezası verdi.


İŞTE VERİLEN KARARLAR

Balyoz davasında ilk karar, ifade veremediği için emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün dosyasının ayrılması oldu.

Mahkeme eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanlarından emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Ergin Saygun'u ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Darbeye eksik teşebbüs gerekçesiyle ceza 20 yıl hapis cezasına indirildi.

Üç isme verilen cezanın gerekçesi ise şöyle: Türkiye Cumhuriyeti İcra vekili heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs.

Doğan, Örnek ve Fırtına 10 yıl daha yatacaklar.

18 YIL HAPİS CEZASI ALANLAR

Kadir Sağdıç, Fatih İlgar, Şükrü Sarıışık, Cemal Temizöz, Suna Suha Tanyeli, Deniz Cora, Bilgin Balanlı, Ahmet Feyyaz Öğütçü, Nejat Bek ve MHP milletvekili Engin Alan, Koramiral Abdullah Can Erenoğlu 18 yıl hapis cezası aldı.

DURSUN ÇİÇEK'E 16 YIL

Ali Türksen, Dursun Çiçek, Ömer Faruk Ağayarman, A. Zeki Üçok ve Erdal Akyazı'nın aralarında bulunduğu diğer tüm sanıklar hakkında 16 yıl hapis cezası verildi.

34 SANIK HAKKINDA BERAAT

34 sanık hakkında beraat kararı verildi.

Sanıklardan 330'u ceza aldı. 34 sanık için beraat kararı verilirken 250 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

TUTUKSUZ 69 SANIK İÇİN YAKALAMA KARARI

Duruşmada bulunmayan ancak ceza alan tutuksuz 69 sanık hakkında yakalama kararı çıktı.

Beraat eden 34 kişiden biri albay diğerleri ise astsubay.

KARAR OKUNDU SALON KARIŞTI

Kararın okunmasının tamamlanmasının ardından sanık yakınları alkış ve yuhalamalarla karara tepki gösterdi.

ÜÇ SANIĞIN DOSYASI AYRILDI

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, haklarında yakalama kararı olan sanıklar Ali Göznek ve Ahmet Gökhan Rahtuvan ile tedavi olduğu için savunması alınamayan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün dosyasının ayrılmasına karar verdi.


191 SANIĞIN SAVUNMASI 47 CELSEDE TAMAMLANDI

Sanıkların yargılanmalarına Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda 16 Aralık 2010’da başlandı.

Davanın 11 Şubat 2011’de yapılan 13. duruşmasında Çetin Doğan, Özden Örnek ve Halil İbrahim Fırtına’nın da aralarında bulunduğu 164 sanıktan duruşmada olanların tutuklanmasına, bulunmayanların ise hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi. Bu sanıklardan önce 158’i tutuklanarak cezaevine konuldu. Yargılama devam ederken de yurt dışında görevli olan subaylar mahkemeye
gelerek teslim oldu.

Davanın 14. duruşmasında, iddianamenin birinci sanığı olan Çetin Doğan’ın savunmasının alınmasına geçildi. Davada 191 sanığın savunmasının alınması 47 celsede tamamlandı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV