banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

İzmir'de askeri araca bombalı saldırı düzenlendi

İzmir Foça'da askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi..

09 Ağustos 2012 Perşembe 13:01
İzmir'de askeri araca bombalı saldırı düzenlendi
banner322
İzmir'de askeri araca bombalı saldırı düzenlendi

İzmir Foça'da askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi..
İZMİR VALİSİ KIRAÇ: 1 ŞEHİT, 11 YARALI VAR

İzmir Valisi Cahit Kıraç, saldırı sonrası yaptığı açıklamada "1 şehit, 11 yaralımız var. Milletimizin başı sağolsun..." dedi.

FOÇA'DA ASKERİ ARACA HAİN SALDIRI

İzmir' in Foça İlçesi'nde Deniz Üssü'ne giden yolda askeri araca bombalı saldırı düzenlendi.

Yaralı askerler hastaneye kaldırılırken, Foça Emniyet Müdürü terör saldırısında 1 askerin şehit olduğunu söyledi.

PATLAMA ANI KAMERADA

Olay bu sabah saat 08.00 sıralarında Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'na giden yolda meydana geldi. Görevli askerleri taşıyan askeri servis aracı geçerken, PKK'lı teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi, ardından araçtaki askerlere ateş açtı. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bölgede çatışma devam ederken, ilk bilgilere göre olayda 1 asker şehit oldu, yaralanan 11 asker Foça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÇİFTE BOMBA KULLANILDI

Alınan ilk bilgilere göre Denis Üssü’nde görevli askerleri taşıyan servis aracı geçerken ilk bombayı patlatıp uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristler, hemen yakındaki Deniz Üssü'nden çatışma bölgesine takviye birliklerin geldiği yolda ikinci bombayı infilak ettirdi.

Olayın meydana gelen yolun daha önce trafiğe kapalı olduğu ve çevre sakinlerine kontrollü geçiş verildiği, ancak bir süre önce asfaltlanarak tamamen sivil trafiğe açıldığı belirtildi.

Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.
İl Emniyet Müdürü'nden açıklama

Foça ilçesinde, askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu, yaralananların olduğu bildirildi.

AA muhabirinin, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Foça ilçesi girişinde askeri bir aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Patlama sonucu yaralananların olduğu, olay yerine gönderilen sağlık ekiplerinin, yaralıları Foça Devlet Hastanesine sevk ettiği bildirildi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç ile İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay da, Foça'ya hareket etti.

Bilkay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Foça'da bir askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldiği ve kesin olmamakla birlikte 1 şehit olduğu yönünde bilgi aldıklarını'' söyledi.

Kocaoğlu, olayda 2 vatandaşın yaşamını yitirdiğini bildirdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: ''Bugün Foça'da askeri üssün bulunduğu alana giden araca bomba patlatılıyor, ardından yaralıları kurtarmak için giden itfaiye ekibine yönelik ikinci bir bomba patlatılıyor. Terörü şiddetle kınıyorum''

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu, Foça'da askeri üssün bulunduğu alana giden araca yönelik ilk bombalı saldırının ardından yaralılara yardım için giden itfaiye ekibinin bölgeye ulaşmasıyla ikinci bir patlamanın olduğunu belirterek, saldırıda iki kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Kocaoğlu, Foça'da meydana gelen terör saldırısının ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Bölgede gazetecilere açıklamalarda bulunan Kocaoğlu, terörün her geçen gün tırmandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bugün Foça'da askeri üssün bulunduğu alana giden araca bomba patlatılıyor, ardından yaralıları kurtarmak için giden itfaiye ekibine yönelik ikinci bir bomba patlatılıyor. Terörü şiddetle kınıyorum. Yaralı 8-10 arkadaşımıza da acil şifalar diliyoruz.

Siyasilerden rica ediyorum, bütün siyasiler, Türkiye'nin en önemli sorunu teröre kilitlenip, tek gündem olarak terörü almaları, bütün siyasi ve devlet birimlerinin bir araya gelip terör sorununu çözmesinin gerekli olduğuna inanıyorum. Tüm millette bunu istiyor. Her sabah şehit haberleri ile uyanmak istemiyoruz. Bugün şehit ailelerimizin evine ateş düşüyor, yarın hangimizin evine ateş düşeceği belli değil.''

Vali Kıraç ve Emniyet Müdürü Bilkay, olay yerinde incelemelerde bulundu

İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Foça ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamanını ardından olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Elde edilen ilk bulgular ışığında bilgi alan Kıraç ve Bilkay, herhangi bir açıklama yapmadan, saldırının yapıldığı yolun trafiğe kapatılan kesiminden hareket ederek bölgeden ayrıldı.

Bu arada, saldırının hemen ardından bölge güvenlik kordonuna alınarak, olay yeri inceleme ekipleri tarafından araştırma başlatıldı.

Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için başlatılan çalışma kapsamında, ilçeden çıkışlara güvenlik noktasında yapılan aramalarla izin veriliyor.

Bölge üzerinde askeri ve polis helikopterlerince de havadan tarama çalışması yapılıyor.

-Peş peşe iki patlama-

Saldırının meydana geldiği yakın bölgede ikamet eden vatandaşlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, askeri üsse giden yol tarafından bir patlama sesi duyduklarını ve önce askeri mühimmatın patladığını sandıklarını, bir süre sonra ikinci bir patlama sesi daha duyduklarını ifade etti.

Üsse giden yolun kısa bir süre öncesine kadar güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapalı olduğunu beyan eden vatandaşlar, yolun bir süre önce trafiğe açıldığını söyledi.

VALİ KIRAÇ: 1 ŞEHİT, 11 YARALI

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Foça ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada, 1 askerin şehit olduğunu, 11 kişinin yaralandığını bildirdi.

Kıraç, olay yerindeki incelemelerin ardından, ambulans helikopter ve askeri helikopterlerle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen 6 askeri ziyaret etti.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kıraç, ''Şu an itibariyle 1 şehidimiz ve 11 yaralımız var. Hastanedeki yaralıları komutanımız ile birlikte ziyaret ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun'' dedi.

Kıraç'ın ziyaretinde Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ile İzmir Sağlık Müdürü Mehmet Özkan da hazır bulundu.

Bu arada, saldırıda yaralananlardan 6'sı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 2'si İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 3'ü ise Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ege Üniversitesindeki bir yaralının ameliyata alındığı öğrenildi.

ŞEHİT VE YARALILARIN KİMLİKLERİ

Foça ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada, şehit olan bir asker ile yaralanan 6 askerin kimlikleri belirlendi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, saldırıda askeri personel Özkan Ateş, şehit oldu.

Yaralanan ve helikopterlerle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen 6 yaralının Hasan Furkan Özmen, Salih Uzun, Özay Demirer, Gencer Çetin, Ali Aslan ve İsmail Durak olduğu bildirildi.

Yaralı askerlerden Hasan Furkan Özmen'in beyin cerrahi servisinde acil olarak ameliyata alındığı, diğer yaralıların tedavisinin ise hastane acil servisinde sürdüğü kaydedildi.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV