banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Karayılan: 'Evet Kürtler Zerdüşttür'

Başbakan Erdoğanın "Kürtlerin dini İslam değil, Zerdüştlüktür diyorlar" sözlerine terör örgütü PKK'nın dışarıdaki bir numaralı ismi Murat Karayılan'dan şok bir cevap geldi.

28 Mayıs 2011 Cumartesi 14:08
Karayılan: 'Evet Kürtler Zerdüşttür'
banner267
Karayılan: 'Evet Kürtler Zerdüşttür'
Başbakan Erdoğanın "Kürtlerin dini İslam değil, Zerdüştlüktür diyorlar" sözlerine terör örgütü PKK'nın dışarıdaki bir numaralı ismi Murat Karayılan'dan şok bir cevap geldi.


Karayılan, terör örgütünün yayın organı FHA’ya yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın sözleriyle ilgili “Erdoğan çıkıp benim yazdığım kitaba atıfta bulunuyor. Kitapta İslamiyet’ten ve Zerdüştlük’ten bahsediyorum. Amed’de bir imam da bu meseleyi dile getirdi. 1370 yıl önce Kürtler Zerdüşttü. Fakat sonra İslam oldular” dedi.

NAKŞİBENDİ TARİKATI KULLANILMAK İSTENDİ

Murat Karayılan şöyle devam etti: “Ama bugün büyük çoğunluğunun dini inancı İslam’dır. İşgalcilik, Kürtlere karşı dini kullanmak istedi. Bu bir gerçektir. Nakşibendi tarikatı da kullanılmak istendi. Bu şu anlama gelmiyor ki bütün Nakşibendi tarikatı tek kalıptadır ve işgalciliğe hizmet etmiştir. Böyle bir durum yoktur. Nakşibendi tarikatının Kürt halkına hizmetleri de vardır. Şeyh Said de Nakşibendi’dir. Nakşibendi şeyhlerinin öncülüğünde birçok Kürt direnişi gelişmiştir. Ancak genel olarak düşman bunlardan faydalanmak istemiştir ve günümüzde de bu politika devam ediyor.

Bugün AKP bundan faydalanıyor. Kadiri olsun, Nakşibendi olsun Kürtlerin mensubu olduğu tarikatlar Kürtlerin haklarına da sahip çıkmalıdır. Ben bundan bir süre önce Şex Şebendi ile görüştüm. Nakşibendi tarikatının merkezi Süleymaniye’dedir. Tarikatın en büyük Şeyhi de Şex Şebendi’dir, kendisi de bu durumu dile getirdi. Bu bir hakikattir. Bütün Nakşibendiler kötüdür demiyoruz, hayır. Biz, samimi ve dürüst dindarlar, Türkiye işgalciliğinin Kürt halkına karşı bir koz olarak dini kullanmasına izin vermemelidirler diyoruz. Kitapta bu hususlar net ifadelerle yer alıyor. Ancak Erdoğan kitap üzerinde çarpıtmada bulunuyor, tersyüz etmek istiyor. Aslında Erdoğan’dan önce Fethullahçılara ait olan Zaman gazetesi bu çarpıtmayı geliştirdi, Erdoğan sonra bu çarpıtmayı meydanlara taşıdı.”
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV