banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Koç şirketlerine Gezi baskını

Gezi eylemleri sırasında yaralı göstericilere otelinin kapılarını açtığı için Başbakan’ın doğrudan hedef aldığı ve “Bedelini ödeyeceksiniz” dediği Koç Holding’in şirketleri Tüpraş, Opet ve Aygaz’a baskın düzenlendi.

25 Temmuz 2013 Perşembe 17:37
Koç şirketlerine Gezi baskını
banner299
Koç şirketlerine Gezi baskını

Gezi eylemleri sırasında yaralı göstericilere otelinin kapılarını açtığı için Başbakan’ın doğrudan hedef aldığı ve “Bedelini ödeyeceksiniz” dediği Koç Holding’in şirketleri Tüpraş, Opet ve Aygaz’a baskın düzenlendi.

Koç Holding’in iştiraklerinden Tüpraş, Aygaz Opet ile Shell&Turcas’a vergi incelemesi başlatılırken; Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada söz konusu mükelleflerin kanuni merkezlerinde mahkeme kararına dayanarak aramalı inceleme faaliyeti yürütüldüğü ifade edildi.

Tüpraş’tan dün akşam KAP’a yapılan açıklamada, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından şirket nezdinde akaryakıt hammadde, mamul, yarı mamul, marker, madeni yağ ve diğer ürünlerle ilgili fiili envanter, marker denetimi ve vergi incelemesi başlatıldığı belirtildi.

Aygaz da KAP’a yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından şirket nezdinde vergi denetim çalışmasına başlandığını duyurdu. Opet ve Shell&Turcas yetkilileri ise şirketlerinde vergi denetimi yapıldığını belirtirken, Shell&Turcas’tan bir yetkili denetimin 30 Temmuz’a kadar sürmesinin beklendiğini kaydetti. Shell’in Tüpraş’ta yüzde 2 oranında hissesi bulunuyor.

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ve Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç dün gece katıldıkları bir toplantıda gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlamadılar.

Maliye Bakanlığı ise konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Vergi Denetim Kurulu tarafından, mahkeme kararına dayanarak bazı mükelleflerin kanuni merkezlerinde aramalı inceleme faaliyeti yürütüldüğünü belirtti; ancak Vergi Usul Kanunu’nun vergi mahremiyetini düzenleyen 5. maddesi hükümlerine göre detaylı bilgi verilmesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

Açıklamada, ödenmesi gereken vergilerin doğruluğunu araştırmak, tespit etmek ve sağlamayı amaçlayan “Vergi Denetim Kurulu 2013 Genel Çalışma Planı”nda, 2013 yılı içinde yapılacak vergi incelemelerine ilişkin genel stratejilerin belirlendiği ve bu doğrultuda birçok sektörde vergi incelemelerinin de başlatılmış bulunduğu ifade edildi.

ŞİMŞEK: İNCELEMENİN GEZİ OLAYLARI İLE İLİŞKİSİ YOK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Vergi Denetim Kurulu yıllık 50,000 vergi incelemesi yapıyor. Gezi olayları ile vergi incelemeleri arasında kesinlikle bir ilişki yoktur” dedi. EPDK yetkilileri ise, incelemenin rutin denetim dışında bir işlem olduğunu belirtti.

BAŞBAKAN KOÇ GRUBU’NU HEDEF ALMIŞTI

Gezi Parkı’nda Mayıs sonunda ağaçların kesilmesini engellemek isteyen bir gruba polisin şiddetli müdahalesi sonrası protestolar yayılarak, geniş çaplı hükümet karşıtı eylemlere dönüştü. Bu eylemler sırasında Koç Grubu’na ait Taksim Divan otelinin polisin müdahalesi nedeniyle yaralanan eylemcilere kapılarını açması Başbakan Tayyip Erdoğan’ın grubu eleştirmesine neden olmuştu.
Eurasia Group tarafından geçen hafta yayınlanan bir notta Erdoğan’ın protestolar sırasında eleştirdiği şirketleri hakkında topladığı bilgileri bu kurumların aleyhine kullanma riski olduğunu belirterek, “Erdoğan daha önce Koç Grubu, Boyner ve Garanti Bankası’nı işaret etmişti. Bu şirketler günah keçisi haline getirilebilir ve Erdoğan’ın doğrudan veya dolaylı yaptırımlarına maruz kalabilirler” demişti.


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV