banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Konya'da Akil İnsanlar toplantısında gerilim

Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren başkanlığındaki İç Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti,İşçi Partililerin provokasyonlarıyla zaman zaman gerildi.

13 Nisan 2013 Cumartesi 17:46
Konya'da Akil İnsanlar toplantısında gerilim
banner312
Konya'da Akil İnsanlar toplantısında gerilim
Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren başkanlığındaki İç Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti,İşçi Partililerin provokasyonlarıyla zaman zaman gerildi.
 Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren başkanlığındaki İç Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti, PKK ve terör sorununun çözümüne yönelik çalışmalarına Konya'dan başladı.

Konya'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen heyetin toplantısı, İşçi Partililerin provokasyonlarıyla zaman zaman gerildi.

Konya'daki toplantının açılışında konuşan Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti Başkanı Ahmet Taşgetiren, temasları ve çalışmaları esnasında elde edecekleri genel kanaatleri, kaygıları, destekleri bir rapor haline getirip bunu süreci yönetenlere teslim edeceklerini söyledi. Bu raporun süreci yönetenlere yol gösterici bir vesika olacağını belirtti. Türkiye'nin halihazırda 30 yıldır yaşadığı terör sorunun çözmek adına önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Taşgetiren, "30 yıldan beri Türkiye açık ameliyat ortamı yaşıyor. Kan kaybediyor, kendi çocuklarını kaybediyor, terör var. Bölgemizde bir takım gelişmeler oluyor. İslam coğrafyası yeniden harmanlanıyor adeta. Türkiye'nin bu coğrafyada yaşanan gelişmeler içerisinde belirleyici bir rol üstlenme imkan ve potansiyeli var. Ancak Türkiye'nin bu potansiyeli kullanabilmesi için kendi sorunlarını çözmesi lazım, iç barışı gerçekleştirmesi lazım." dedi. Bu sorunun çözümü için atılan adımlar hakkında Konya'daki sivil toplum, kanaat ve inanç önderlerinin görüşlerini almak, onları dinlemek istediklerini kaydeden Taşgetiren, konuşmasını "Bu işe akıllarımızı, gönüllerimizi koyacağız" cümlesiyle tamamladı.
hmet Taşgetiren'in ardından söz alan Genel Sekreter Cemal Uşşak, "Bizi bir araya getiren unsur, 30 yıldır ülkede devam etmekte olan bir sorunu sona erdirme teşebbüsüdür." dedi. Akan kanı ve ana-babaların gözyaşlarını durdurmanın amaçlandığını belirten Uşşak, ilk defa bu yönde bir irade ortaya çıktığını söyledi. ve çözüm sürecini "Hudeybiye süreci" olarak nitelendirdi. Heyet üyeleri çözüm süreci ve sürecin sonuçları konusundaki görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

 İŞÇİ PARTİLİLER KONYALI DA OLSA AYNI

Toplantının sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kanaat önderlerinin görüşlerini açıkladıkları bölümünde söz alan İşçi Partili temsilciler, heyete ve toplantıya katılan temsilcilere yönelik hakaretvari konuşmalar yaptı. İşçi Partili temsilcilerin konuşmaları toplantıda tansiyonun bir anda yükselmesine sebep oldu. Ahmet Taşgetiren başkanlığındaki heyete 'heyeti nasiha', katılımcılara da 'Amerikan uşaklığı yapmayın' diye hitap eden İP temsilcileri salonda bulunan katılımcılardan büyük tepki gördü. Salondaki gergin hava heyet başkanı Ahmet Taşgetiren'in mutedil tavırlarıyla dağıldı.

Türk bayrağı tepkisi

Toplantı başlamadan önce İşçi Partisi Konya İl yöneticilerinden Fahrettin Küçük, "Salonda Türk bayrağı yok. Bayraksız olmaz” diyerek elindeki Türk bayrağını, heyet başkanı Ahmet Taşgetiren’e verdi. Taşgetiren de, teşekkür ederek bayrağı aldı ve masanın önüne koydu. Taşgetiren’in açılış konuşmasının ardından heyet üyeleri tek tek görüşlerini getirdi.

Atatürk posteri tepkisi

Akil İnsan Heyeti’nin konuşmalarının ardından soru- cevap bölümüne geçildi. Söz alan İşçi Partisi İl yöneticisi Necdet Kilit, salonda Atatürk posteri ve Türk bayrağının olmamasını tepki gösterdi. Kilit, ”Ulusal kurtuluş savaşımızın Önderi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağının arka fonda asacak kadar biraz akilli davranırsanız daha iyi olurdu diye düşünüyorum” dedi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV