banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Mavi Marmara Soruşturmasında Önemli Adım

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Mavi Marmara soruşturmasında önemli bir adım attı...

13 Mayıs 2011 Cuma 16:01
Mavi Marmara Soruşturmasında Önemli Adım
banner321
Mavi Marmara Soruşturmasında Önemli Adım
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Mavi Marmara soruşturmasında önemli bir adım attı...


Filistin'e yardım malzemesi götüren Mavi Marmara Gemisi'ne İsrailli komandolarca baskın düzenlenmesiyle ilgili olarak soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, İsrailli yetkililerden olaya katılan ve emri verenlerin açık kimlik bilgilerini istedi. Savcılık, bu taleplerle ilgili yazısını İsrail Adalet Bakanlığı'na teslim etmek üzere Türk Dışişleri Bakanlığı'na gönderdi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Ekinci, İsrail Adalet Bakanlığı'na iletilmek üzere hazırladığı iki sayfalık İngilizce ve Türkçe yazıyı Dışişleri Bakanlığı'na gönderdi.

Dokuz vatandaşımızın şehit olması ve yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili olarak hazırlanan yazıda, gözaltına alınan vatandaşlarımıza savaş helikopterlerinin üzerlerine aşırı şekilde alçaltılmak suretiyle psikolojik baskı yapıldığı, kelepçelendikleri, özel eşyalarına el konulduğu, cezaevinde de aç bırakılarak ve dinlenmelerine izin verilmeyerek işkence yapıldığı ifade edildi.

Yaşanan olayların özetle anlatıldığı yazıda, İsrailli yetkililerden, eylemi gerçekleştirenler ile emir ve talimatları verenlerin açık kimlik bilgilerinin tespiti istenildi. Yazıda ayrıca olayla ilgili her türlü bilgi ve belgenin de verilmesi talep edildi.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV