banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
09 Mayıs 2024 Perşembe

Benzin ve motorine indirim geliyor

Meclis'te Milletvekillerinin düğün takısı polemiği

Milletvekillerine "kıyak" haklar olarak nitelendirilen yasa zora girdi. Teklifteki temsil ödeneği "Geline takılan burma bileziği de, devlet mi ödeyecek ?" tartışmasını da getirdi.

11 Mayıs 2013 Cumartesi 11:08
Meclis'te Milletvekillerinin düğün takısı polemiği
banner263
Meclis'te Milletvekillerinin düğün takısı polemiği
Milletvekillerine "kıyak" haklar olarak nitelendirilen yasa zora girdi. Teklifteki temsil ödeneği "Geline takılan burma bileziği de, devlet mi ödeyecek ?" tartışmasını da getirdi.
 Üç partinin imzalarını geri çekmesi ile birlikte, milletvekillerine ‘’Mezara kadar ayrıcalık’’ getiren kanun teklifi zora girdi. Bu gelişmede Başbakan Erdoğan’ın ‘’Benim haberim yok, konuyu inceleyelim’’ demesi rol oynadı.

Teklifteki Temsil ödeneği de tartışmanın odağına oturdu. Bu madde vekillerin temsil niteliği bulunan programları için yapacakları giderlerin, TBMM bütçesinden karşılanmasını öngörüyor.

Son gelişme üzerine şimdilik dondurulması beklenen teklif ile, milletvekillerinin düğünlerde taktıkları altın ya da bilezikler, toplantı, panel, kongre gibi etkinliklere katılmak için yaptıkları uçak, otobüs, otel, benzin ve yemek öemeleri gibi masrafların da, Meclis bütçesinden ödenmesi gündeme geliyor.

Teklife öncülük eden AKP Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, ‘’Milletvekili düğüne gitti, beşi bir yerde veya burma bilezik taktı. Bunu Meclis ödemez ama makul bir masrafı karşılar. Dostluk grubu başkanı ve yemek yerdi, bu ödenir. Genel Müdürün, Valinin ödeneği var. Makul miktarda milletvekili de kullansın’’ dedi.

ALTIN VE MAKYAJ

Anayasa Mahkemesi CHP’nin 2008 ve 2009 yıllarına ait hesaplarını incelemiş ve eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın düğünlerde gelin ve damada takığı altınlar ile gönderdiği çiçeklerin parasının, parti kasasından ödenmesini yasaya aykırı bulmuştu.

AKP’nin 2005-2006 hesaplarında da ‘’Cilt bakımı, makyaj malzemeleri ve parfümeri” harcamaları yasaya aykırı bulunmuştu. Reha  Denemeç, Selma Kavaf, Zülfü Demirbağ, Bülent Gedikli, Şaban Dişli, Lokman Ayva, Suat Kılıç gibi AKP’lilerin 13 bin 257 liralık otobüs ve uçak bileti de reddedilmişti.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV