banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
11 Mayıs 2024 Cumartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

Meğer suçlu Ethem Sarısülük'müş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ethem'i öldüren polis için en düşük cezayı istedi.

13 Temmuz 2013 Cumartesi 13:08
Meğer suçlu Ethem Sarısülük'müş
banner312
Meğer suçlu Ethem’miş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ethem'i öldüren polis için en düşük cezayı istedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kızılay’daki Gezi Parkı eyleminde Ethem Sarısülük’ün katil zanlısı polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında istenebilecek en düşük ceza talebiyle dava açtı. İddianamede, sanık polis Şahbaz’ın “meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle adam öldürme suçunu” işlediği savunuldu. Mahkeme iddianameye kabul ederse sanık polis 1 yıl 4 aydan, 5 yıla hapis istemiyle yargılanacak.

Sarısülük’ün ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Veli Dalgalı, olayın faili polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında iddianame düzenledi. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede, Şahbaz’ın Türk Ceza Yasası’nın 81. ve 27/1 maddeleri uyarınca “meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle adam öldürme” suçundan cezalandırılması istendi. 15 sayfalık iddianamede, olay günü Güvenpark içinde bulunan çevik kuvvet polislerine geri çekilme emri verildiği, bu sırada 40 kişilik gösterici grubun polisin üzerine yürüyerek taş atmaya polis memurunun da havaya ateş etmeye başladığı belirtildi. İddianamade vurulma anı da “Bu sırada geriye dönerken tabancayı tuttuğu eli ve tabanca bir an yere paralel hale geldi. Şüpheli, bu konumdayken tabancasını üçüncü kez ateşledi, bu sırada Sarısülük elindeki taşı şüpheliye attıktan sonra uzaklaşmak için sola döndü. Tabancadan çıkan mermi çekirdeği Ethem’in başına sağ kulak hizasından isabet etti” şeklinde anlatıldı.

‘Meşru savunma sınırı aşılmadı’

Cumhuriyet’in haberine göre; İddianamenin son bölümde ise eylemin hukuki değerlendirmesi yapıldı. Şüphelinin Ethem’i doğrudan hedef almadığı ileri sürülen iddianamede, şu ifadeler kullanıldı: “Sarısülük’ün de aralarında bulunduğu gösterici grubun şüpheliye yönelik taşlı saldırısı ile şüphelinin silahlı savunması arasında bir orantı yoktur. Meşru savunmada yasal sınır aşılmıştır. Ancak şüpheli kendisine saldırıda bulunan gösterici gruba karşı tabancasını çekerek havaya uyarı atışı yaptığı sırada, 3. atışı yapmak isterken dönüp kaçmaya çalıştığı esnada, omuz hizasından yukarıda tuttuğu tabancısının dönme hareketinin etkisi ile yere paralel hale gelmesi ve o konumda iken atış yapma sonucu Ethem Sarısülük’ün yaralanmış olması ile atış öncesi ve atış esnasında şüphelinin vücudunun muhtelif yerlerine isabet eden taşlar dikkate alındığında şüphelinin meşru savunma sınırını kasten aştığı söylenemez. Sınır kasıt olmaksızın aşıldı. Şüphelinin eylemi TCK 81. ve 27/1. maddelere uyan meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle öldürme suçunu oluşturur.”

Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, ceza talebini “aslında beraat istemek gibi bir şey bu” sözleriyle değerlendirdi.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV