banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

11 Mayıs 2024 Cumartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

Metal Para Kalpazanları Sanayi Sitesinde Yakalandı

İstanbul Fatih ve Eyüp'te kalpazanlara yönelik operasyonlarda banknot para yerine bir liralık madeni para basılan atölye ortaya çıkarıldı.

17 Ekim 2011 Pazartesi 13:43
Metal Para Kalpazanları Sanayi Sitesinde Yakalandı
banner267
Metal Para Kalpazanları Sanayi Sitesinde Yakalandı

İstanbul Fatih ve Eyüp'te kalpazanlara yönelik operasyonlarda banknot para yerine bir liralık madeni para basılan atölye ortaya çıkarıldı.

İstanbul Fatih ve Eyüp'te kalpazanlara yönelik operasyonlarda banknot para yerine bir liralık madeni para basılan atölye ortaya çıkarıldı. Sanayi sitesi içindeki atölyeyi darphane gibi kullanan 3 zanlı tutuklandı.

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada kalpazanların sahte para basarak piyasaya sürdükleri belirlendi. Polisin araştırmasında basılan sahte paralar için Eyüp'teki Caferağa Sanayi Sitesi'ndeki bir atölyenin kullanıldığı belirlendi. Polisin tespitlerinde dikkat çeken ayrıntı ise zanlıların banknot yerine bir liralık madeni paraları basmayı tercih etmesi oldu.

Araştırmalar sonunda bütün zanlıların adres bilgilerine ulaşan polis Fatih ve Eyüp'teki 2 ayrı iş yeri ve 2 eve eş zamanlı baskınlar yaparak 3 kişiyi gözaltına aldı. Sanayi sitesindeki atölyede yapılan aramalarda 3 bin 440 adet sahte bir liralık madeni para, 8 bin 600 adet sahte madeni 1 liralık göbeği, 680 adet sahte bir liralık basımında kullanılan dış halka, 18 adet metal kalıp, 1 baskı makinesi, 1 adet krom kaplama makinesi, 2 adet metal kesme makinesi, 1 adet kompresör, 1 adet sahte paranın kenar kısımlarının basımında kullanılan makine, 1 adet üzerinde T.C. ve lale motifleri bulunan aydınger, 5 adet üzerinde T.C. ve lale motifleri bulunan A4 ebatında kâğıtlar ele geçirildi.

Mahkemeye sevk edilen 3 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV