banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Ortak mühür taşımalı

Meclis Başkanı Çiçek başkanlığındaki Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerini kabul eden Gül, uyardı: Ortak mühür olmalı. Bu çalışma yeni bir anayasaylayla sonuçlanmazsa 15-20 sene daha gündeme gelemez

12 Haziran 2012 Salı 02:39
Ortak mühür taşımalı
banner291
Ortak mühür taşımalı

Meclis Başkanı Çiçek başkanlığındaki Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerini kabul eden Gül, uyardı: Ortak mühür olmalı. Bu çalışma yeni bir anayasaylayla sonuçlanmazsa 15-20 sene daha gündeme gelemez

Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında dün Köşk'e çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Görüşmeye, yeni anayasa konusundaki uyarılarla birlikte, başkanlık sistemi, tutuklu vekiller ve KCK soruşturmasına ilişkin ifadeler damgasını vurdu. Edinilen bilgilere göre Gül, yeni anayasanın ortak mühür taşıması gerektiğini vurgulayarak, şu uyarıları yaptı:

20 SENE DAHA BEKLERİZ
- Mevcut anayasamız en iyi anayasalar sıralamasında yirminci en iyi bile olmaz. Anayasa çalışmalarında esas elbette önemli ama metodoloji de önemli. 2007'deki seçimde güçlü bir temsil oluştu, ama o dönem bir parti çalışmasıyla anayasa yapmaya çalışmanın yanlış olduğu görüldü. Esasında birinci dönemde böyle yapmalıydık, ama o zaman siyasette acemiydik, hatalarımız, eksiklerimiz olmuş olabilir. Şu an doğru metodolojiyi yakalamış durumdasınız.
- Uzlaşma Komisyonu kurulduğunda hemen dağılacakmış gibi bir beklenti vardı, ama aksine ciddi bir çalışma yürüyor. Bence bugüne kadar kurulan uzlaşma komisyonlarının en niteliklisi oluştu. Yeni anayasa mutlaka ortak bir mühür taşımalı.
- Geldiğimiz noktada toplumsal beklenti çok yüksek, buna cevap vermek gerekir. Buna cevap verilmezse vebali de ağır olur. Bu çalışma yeni bir anayasa ile sonuçlanmazsa bu ülkede 15-20 sene daha anayasa gündeme gelemez. Çünkü inandırıcılığı kalmaz.
- Keşke Sayın liderler de anayasa yapım sürecinde bir araya gelip üslup konusunda anlaşma sağlasaydı. Bu çalışmaları sizin liderlere aktarma biçiminiz önemli. Oradaki havayı yansıtırken belli noktada Sayın liderleri de siz yönlendirmeli, ikna etmelisiniz.
- Çok detaylı bir metin olmamalı. Detaya girince sıkıntı çıkabiliyor. Şimdilik genel kavramlar üzerinde uzlaşılırsa gerisini zamanın ruhu halleder.

CHP'DEN BAŞKANLIK SİTEMİ
- Öte yandan görüşmeye katılan isimlerden CHP'li Atilla Kart'ın, 'Bilgi kirliliği yaratılarak, toplumun talebiymiş gibi bazı dayatmalar Uzlaşma Komisyonu'nun önüne getiriliyor. Örneğin Başkanlık sistemi' dediği kaydedildi. BDP'li Altan Tan'ın, tutuklu vekiller ve KCK operasyonlarını gündeme getirdiği öğrenildi. MHP'li Faruk Bal'ın ise 'Herkesin kendisini sadakatle bağlı hissedeceği bir anayasa yapmak esas olmalı' dediği belirtildi.

Batum boykot etti
Köşk'teki ziyarete, Uzlaşma Komisyonu'nda yer alan CHP'li Süheyl Batum katılmadı. Gerekçesini facebook adresi ve T24 sitesine yaptığı değerlendirmeyle duyuran Batum, Cumhurbaşkanı Gül'ün bazı önemli yasalardaki tavrını hatırlatarak, 'Cumhurbaşkanının bu süreçte ne yetkisi var. Ne önemi var? Anayasadan aldığı yetkiler konusunda ne yaptı? Gitsek ne olacak gitmesek ne olacak?' dedi. Batum, Cumhurbaşkanı Gül'ün, MİT Kanunu'nu 10 dakikada onayladığını da sözlerine ekledi.

BAZI TAVSiYELERi OLDU
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleriyle birlikte Cumhurbaşkanı Gül'e gerçekleştirdikleri ziyareti AHaber'e değerlendirdi. CHP'li Batum'un, ziyaret konusundaki tavrının hatırlatılması üzerine Çiçek, bu ziyaretlere
4 partinin komisyonda birlikte karar verdiğine dikkat çekti. Birisinin 'Gerek yok' demesi halinde zaten ziyaretlerin yapılamayacağını vurgulayan Çiçek, Gül'ü ziyaretlerinde yapılan değerlendirmeleri de paylaştı:

LİDERLER SIK GÖRÜŞSE
'Komisyonu cesaretlendirici, anayasa yapımının ülke için önemini ifade eden, 'Şunlara dikkat edilirse iyi olur' şeklinde bazı tavsiyeleri oldu.' Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmenin hatırlatılması üzerine ise Çiçek, 'Keşke daha fazla yapılmış olsa. Meclis içindekiler, Meclis dışındakiler de görüşebilse. Türkiye'nin köklü meselelerinin çözüme katkı sağlar' dedi. Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Darbe Komisyonu üyelerine söylediği 'Yarın da başkaları bu günleri araştırır' şeklindeki sözlerine ise Çiçek şöyle değerlendirdi: Tavsiyeler önemlidir ama bu safhada lazım olan bilgidir.
Akşam

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV