banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Osmanbey’de polis müdahalesi

Berkin Elvan bugün son yolculuğuna uğurlayan on binler cenazenin ardından Taksim’e gitmeye çalışıyor.

12 Mart 2014 Çarşamba 19:53
Osmanbey’de polis müdahalesi
banner266
Osmanbey’de polis müdahalesi
Berkin Elvan bugün son yolculuğuna uğurlayan on binler cenazenin ardından Taksim’e gitmeye çalışıyor.

Berkin Elvan'ın cenazesine katılan ve Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. TOMA'dan tazyikli su ve biber gazı sıkılan kalabalık ara sokaklara kaçtı. Taksim Meydanı'nda da toplananlara polis müdahale ediyor.

Berkin Elvan’ın cenaze törenine katılan on binlerce kişi kalabalık nedeniyle Feriköy Mezarlığı’na gidemedi. Polis ise Osmanbey’de göstericilere izin vermemek üzere önlem aldı.

Mezarlığa gidemeyip Şişli’de bekleyen vatandaşlar Taksim’e gitmeye hazırlandı. Güvenlik güçleri ise
Halaskargazi Caddesi üzerinde çok sayıda toma ve yüzlerce çevik kuvvet polisiyle önlem aldı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ





Osmanbey Ramada Otel önünde bulunan polis barikatında yer alan polisler, Pangaltı ve Feriköy yönünde göstericilere çok sayıda gaz bombası atarak müdahale ediyor. Müdahale nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığı ve gazdan etkilendiği görüldü. Baygınlık geçirenler oldu. Kaçışmalar sırasında arada kalıp ezilenler fenalık geçirdi. Cadde üzerindeki esnaf da zor anlar yaşadı. Polis kalabalığı Halaskargazi ve Ergenekon Caddesi boyunca kovaladı. Ara sokaklara kaçan grupların bekleyişi ve polisin zaman zaman müdahalesi devam ediyor.

Öte yandan Osmanbey'den sonra gelen Elmadağ Caddesi'nin sonundaki Taksim Divan Otel'in önünde de polis ekipleri bekliyor.



DEV AVM'DE MAHSUR KALDILAR

Hergün binlerce İstanbullunun uğrak noktası olan İstanbul Cevahir alışveriş merkezinin önündeki polis müdahalesi yüzünden insanlar şu anda Cevahir'in içinde mahsur kaldı...





VALİ TEŞEKKÜR ETTİ, MÜDAHALE GELDİ

Bu arada İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu cenaz günü yaşananlarla ilgili olarak polis müdahalesinden önce yazdığı mesajı twitter'dan paylaştı.

Vali mutlu attığı tweette, "Berkin Elvan toprağa verildi. Büyük bir katılımla gerçekleşen törende şu ana kadar özen gösteren herkese ve emniyete teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.



Hüseyin Avni Mutlu'nun attığı bu mesajdan dakikalar sonra polis Osmanbey'deki vatandaşlara müdahaleye başladı.
TUNCELİ'DE MÜDAHALE

Tunceli'de Berkin Elvan için düzenlenen protesto yürüyüşüne polis müdahale etti. Gergin anlar devam ediyor.
KAHRAMANMARAŞ'TA BERKİN ELVAN EYLEMİ

Kahramanmaraş Güç Birliği Platformu tarafından Gezi eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeği kapsülüyle yaralandıktan 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için eylem yapıldı. Özel İdare İş Merkezi önünde ellerinde; döviz, ekmek, Türk bayrakları ve yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın fotoğraflarını taşıyan 40 kadar Kahramanmaraş Güç Birliği Platformu üyesi, hükümet ve Başbakan Erdoğan aleyhine slogan attı. Bazı kişilerin gözyaşı döktüğü eylemde grup adına konuşan Gürkan Demir, "Ali İsmail Kormaz'a, Berkin Elvan'a, Mustafa Sarılar'a sahip çıkmak için buradayız. Onların ruhu şu anda aramazda dolaşıyor. Onlar şuan bizim aramızdalar ve bizimleler" dedi. 'Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Direne direne kazanacağız', 'Devrim şehitleri ölümsüzdür', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk' sloganları atan grup, daha sonra Gezi olaylarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.
KONYA'DA 'HEPİMİZ BERKİN'İZ' EYLEMİ

Konya'da, Berkin Elvan'ı anmak için biraraya gelen çoğunluğu üniversite öğrencisi 150 kişi, önce oturma eylemi yaptı, ardından yürüdü. Göstericiler, 'Hepimiz Berkin'iz, öldürmekle bitmeyiz' sloganı attı. Gezi Parkı olaylarında ağır yaralan 169 gün sonra dün sabah yaşama veda eden Berkin Elvan'ı anmak için sosyal medya hesaplarından organize olan yaklaşık 150 kişi, Bosna Hersek Mahallesi'ndeki gençlik merkezinde toplandı. Önce Gençlik Merkezi'ndeki amfi tiyatro alanında oturma eylemi yapan göstericiler, üzeri siyah örtülü bir sembolik bir tabut getirdi. Tabutun önüne ise Berkin'in fotoğrafı kondu. Oturma eylemi sırasında polis ve AK Parti hükümeti aleyhine slogan atan göstericiler, hükümeti istifaya davet etti. 'Hepimiz Berkin'iz, öldürmekle bitmeyiz' şeklinde slogan atan grup, daha sonra yürüyüş yapmak istedi. Bunun üzerine polis, koridor oluşturarak göstericilerin, yürüyüş yapmasına izin verdi. Yürüyüşün ardından yeniden gençlik merkezi önüne gelen grup, sessizce dağıldı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV