banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
14 Ocak 2026 Çarşamba

Adnan Eren’den Tarihe Müzikal Yolculuk: “Çepniler” Kliplendi

Pierre Michel Pastellas: "E-5 güzergâhı komple benim"

E-5 güzergâhı komple benim Ünlü Fransız mimar Pierre Michel Pastellas, annesinden kalan Mecidiyeköy’deki arazisi bedel ödenmeden kamulaştırıldığı için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne dava açtı.

03 Aralık 2015 Perşembe 14:54
Pierre Michel Pastellas:
banner264
Pierre Michel Pastellas: "E-5 güzergâhı komple benim"
E-5 güzergâhı komple benim Ünlü Fransız mimar Pierre Michel Pastellas, annesinden kalan Mecidiyeköy’deki arazisi bedel ödenmeden kamulaştırıldığı için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne dava açtı.

Babasından annesine sonra da kendisine kaldığını söylediği Mecidiyeköy merkezdeki 2 bin 664 m2 yüzölçümlü arazi ABD’li ünlü mimar Pierre Michel Pastellas’ı harekete geçirdi.

Şişli Emniyet Müdürlüğü’nü de kapsayan içinde üç katlı kagir depo, un fabrikası, atölye ve 28 m2’lik elektrik trafo binasının da bulunduğu yüzölçümlü arazinin 1971’de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından istimlak edildiğini belirten mimar Pastellas, Karayolları aleyhinde dava açtı.

‘Bedel tespiti yapılsın’

Dava dilekçesinde 1996 yılında vefat eden annesi Marie Pastellas’dan kalan arazinin Boğaz geçişi nedeniyle İstanbul Çevre yoluna dahil edildiğini belirten Pastellas, “Üzerinde 1952 yılında yapılmış un fabrikasının da bulunduğu arazimizin asıl sahibi olan babam vefat edince arazi anneme kaldı. Onun vefatıyla da mirasçısı olarak arazi bana kaldı. 1971’de yapılan kamulaştırmayla arazimize istimlak şerhi düşüldü ama herhangi bir kamulaştırma işlemi yapılmadan fiili olarak el konuldu. Bu nedenle bedel tespiti davası açıp hakkımızın ödenmesini talep ediyoruz” dedi.

Kayıtlar inceleniyor

Mahkeme de Karayolları Genel Müdürlüğüne yazı yazarak kayıtların incelenip mahkemenin bilgilendirilmesini istedi. Önümüzdeki günlerde gelecek yazının sonucuna göre mahkemenin karar vermesi bekleniyor.

Dow Jones’un binasını da o yaptı

Amerika’da yaşayan ve New York ile Paris’te kendi mimarlık ofisleri olan Pastellas, başta Fransa olmak üzere Avrupa’nın diğer ülkeleri ve Amerika’da milyon dolarlık projelerin altına imzasını atıyor.

Pastellas’ın son projeleri arasında Dow Jones borsasının New York’taki binasının iç tasarımının tamamı, ASK.com’un binası ve IAC’ın New York’taki karargahının tüm dış ve iç tasarımı yer alıyor.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV