banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
24 Mayıs 2024 Cuma

Ali Koç neden aday olduğunu açıkladı

PKK bugün çekiliyor

Geçtiğimiz ay ortasında Kandil'de düzenlediği basın toplantısıyla 8 Mayıs'ta sınır dışına çekileceğini duyuran PKK bugün çeiliyor.

08 Mayıs 2013 Çarşamba 11:28
PKK bugün çekiliyor
banner291
PKK bugün çekiliyor
Geçtiğimiz ay ortasında Kandil'de düzenlediği basın toplantısıyla 8 Mayıs'ta sınır dışına çekileceğini duyuran PKK bugün çeiliyor. PKK yöneticileri, Türkiye sınırları içinde bulunan silahlı unsurlarına yönelik bugün telsizle çıkış talimatı verecek.
PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden Murat Karayılan'ın bugün telsizden yapacağı anonsla örgüt mensupları, bu akşam saatlerinde karanlığın çökmesi ile birlikte sınırdışına doğru harekete geçecek.
 
PKK'lıların bir kısmı daha önce çıkış için harekete geçerken, söz konusu talimatla kitlesel olarak çekilme süreci resmen başlayacak. PKK'lılar güvenlik nedeniyle gündüz saklanacak, gece yürüyecekler. Kuzey ile güney arasındaki 500-600 kilometrelik mesafe göz önüne alındığında çekilmenin Temmuz - Ağustos aylarında tamamlanacağı belirtiliyor.
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün yaptığı açıklamada, PKK'lıların bugün resmen Türkiye sınırlarının dışına çıkmaya başlayacağını ifade ederek, "Tabi bunun ne kadar süreceğini bilemiyoruz. Sonuçta kamuoyunun gözü önünde gerçekleşmiyor bu geri çekilme meselesi. Ama, tahminlerimiz, coğrafyanın büyüklüğü ve koşullar düşünüldüğünde ve geldikleri yolu kullanarak geri döneceklerinden bunun 3-4 ay sürebileceği herhalde öngörülmelidir. Geri çekilme sırasında en kritik mesele, olası çatışma riskinin ortaya çıkmasıdır. Bu durum hiç birimizin arzu etmeyeceği süreci derinden yaralayacak bir gelişme olur. Başından beri odaklandığımız bu sürecin selametle yürümesi için odaklandığımız mesele budur" demişti.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV