banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
19 Haziran 2025 Perşembe

Ünlü fenomen cezaevine gönderildi

PKK terörizmi rapordan çıkarıldı

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye ile ilgili "siyasi denetim sonrası diyalog" raporunu tartıştı.

24 Nisan 2013 Çarşamba 12:21
PKK terörizmi rapordan çıkarıldı
banner265
PKK terörizmi rapordan çıkarıldı
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye ile ilgili "siyasi denetim sonrası diyalog" raporunu tartıştı.
 Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda görüşülen Türkiye siyasi denetim raporu, oylanarak kabul edildi. Böylece Türkiye'nin izleme sonrası denetim süreci devam edecek.
Strasbourg'da devam eden AKPM Bahar Dönemi Genel Kurul toplantılarında Türkiye raporu görüşüldü. Raporda, "PKK terörizmi" yerine "PKK ile çatışma", "Türk" yerine ise "Türkiye vatandaşları" ifadeleri kullanıldı.
 
Sabah oturumunda ele alınan raporu hazırlayan Fransız Senatör Josette Durrieu, yaptığı konuşmada, Türkiye'deki reformlara değinerek, önemli mesafeler katedildiğini söyledi.
 
Durrieu, Türkiye'nin 10 yılda geldiği noktanın göz ardı edilemeyeceğini ifade ederek, 2014 ve 2015'te yapılacak yerel ve genel seçimlerin sonuçlarının beklenmesi gerektiğini vurguladı. Durrieu, seçim sonuçlarına göre ortaya çıkacak tablo ile Türkiye'nin izleme sonrası denetim sürecinden çıkarılması konusunun 2015 sonrasında yeniden ele alınması gerektiğini belirtti.
 
Avrupa için Liberaller ve Demokratlar İttifakı (ALDE) adına söz alan İngiliz Parlamenter Mike Hancock, Türkiye'nin ve Türk halkının izleme sonrası denetim sürecinde olmayı hak etmediğinin altını çizerek, gerçekleştirilen reformların önemine değindi. Ülkedeki gelişmeler ve reform sürecinin desteklenmesi gerektiğine dikkati çeken Hancock, genel kurulun rapor aleyhinde karar almasını istedi.
 
Daha sonra raporda değişiklik yapılması için verilen önergelerin genel kurulda görüşülmesine ve oylanmasına geçildi.
 
PKK TERÖRİZMİ
 
BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün verdiği, "Kürt sorunu ve PKK terörizmi 40 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu" ifadesinin "Türkiye'deki Kürt sorunu ve Türk devletiyle PKK arasındaki çatışma 40 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu" şeklinde değiştirilmesini içeren önerge, genel kurulda oylanarak kabul edildi. Buna göre, raporda yer alan "PKK terörizmi" ifadesi, "çatışma" olarak değiştirildi.
 
İzleme komitesinin verdiği ve genel kurulda kabul edilen önergeye göre de raporda PKK'lılardan "PKK aktivisti" olarak bahsedildi.
 
'TÜRK' YERİNE 'TÜRKİYE VATANDAŞLARI'
 
"Ülkenin gelecekteki demokratik sistem ve meclis şeklini Türk kurumları ve Türk halkı belirler" ifadesi ise yine Kürkçü'nün verdiği önergenin kabul edilmesiyle "Türkiye vatandaşları ve kurumları" olarak değiştirildi.
 
Önergelerin ardından raporun tamamı oylandı. Rapor, 142 evet, 35 hayır ve 6 çekimser oyla AKPM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
 
Türk delegasyonundan CHP milletvekilleri Deniz Baykal ve Gülsün Bilgehan rapor lehinde oy kullanırken, AK Parti milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Şaban Dişli, Tülin Erkal Kara, Pelin Gündeş Bakır, Burhan Kayatürk ve Ahmet Türkeş hayır oyu kullandı. AK Parti Milletvekili Nursuna Memecan ve CHP Milletvekili Haluk Koç ise çekimser oy kullandı.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV